Hlavní obsah

Nevýrazný Hložek šel po hodině ze hřiště, jeho Leverkusen padl. Musíme zabrat, velí kapitán

Neměl svůj den. Fotbalista Adam Hložek sice po jednozápasové pauze opět nastoupil od úvodního hvizdu, na poslední dva bundesligové duely, kdy figuroval v základní sestavě, se mu ale výkonem navázat nepodařilo. Proti Mönchengladbachu si český reprezentant připsal asistenci a doma s Bochumí dokonce skóroval, na hřišti Augsburgu se ale neprosadil a střídal v 61. minutě za nepříznivého stavu 0:1, zápas tak i skončil a Leverkusen prohrál druhý duel v řadě. „Musíme zůstat pokorní a tvrdě makat,“ konstatoval kapitán a brankář v jedné osobě Lukas Hradecky.

Foto: Profimedia.cz

Český fotbalový reprezentant Adam Hložek se v dresu Leverkusenu srazil na půdě Augsburgu s rozhodčím. Sportovně mu pak pomohl na nohy.

Článek

Hložek plnil, podobně jako v předchozích týdnech, roli „falešné devítky" v útočné trojici Leverkusenu. Z křídel jej doplňovali Amine Adli a Moussa Diaby. Bayer měl v prvním dějství opticky více ze hry. Jinak poměrně dobře organizované defenzivě Augsburgu dělal problémy hlavně Diaby, který dokonce po půl hodině hry nastřelil tyč.

Právě čiperný Francouz krátce předtím připravil skákavou přihrávkou míč do palebné pozice i Hložkovi. Toho ale v poměrně těžké situaci zradilo zpracování, takže akci ani nezakončil. „Vytvořili jsme si několik slušných příležitostí, ale bohužel jsme se v nich nezachovali dostatečně chytře," neskrýval zklamání záložník Leverkusenu Robert Andrich.

Platonický tlak Leverkusenu ke gólu nevedl, naopak se prosadili domácí. Deset minut po přestávce otevřel skóre hlavou po rohu Mërgima Berisha. O pár chvil později se Hložek ve snaze dostat se k odraženému míči srazil s hlavním sudím Marcem Fritzem. V 61. minutě pak pro českého mladíka utkání skončilo, když uvolnil místo na hřišti Florianu Wirtzovi.

Ani změny v sestavě ale nevedly k tomu, aby Leverkusen gólové manko vymazal. Augsburg zvítězil a poprvé v historii slavil domácí bundesligovou výhru nad Bayerem. Svěřenci Xabiho Alonsa naopak budou na pohárová umístění po víkendu ztrácet minimálně osm bodů. „O to se momentálně vůbec nezajímáme," zdůraznil Hradecky, že Leverkusen v současném stavu tak vysoko nepomýšlí.

Příště by ale Bayeru mohl snad již pomoci Patrik Schick, jenž pomalu doléčuje poranění třísla. „Patrik je top hráč, který dává spoustu gólů. V posledních dvou týdnech udělal velký pokrok," prohlásil už koncem ledna trenér Xabi Alonso. A návrat druhého nejlepšího střelce minulého ročníku německé nejvyšší soutěže by se Leverkusenu hodil, neboť v posledních dvou utkáních hráči Leverkusenu neskórovali.

Reklama