Hlavní obsah

Obrat z říše snů! Německý gigant zažil nevídaný kolaps a musel zkousnout hořkou porážku

Český gólman ve službách Brém Jiří Pavlenka se zřejmě nestačil divit, co jeho spoluhráči předvedli v posledních minutách zápasu s Borussií Dortmund. Ještě v 88. minutě prohrávali 0:2 a zdálo se, že se mohou rozloučit s jakýmkoli bodovým přídělem, ale Dortmund předvedl nevídaný kolaps a Brémy se nakonec radovaly z plného bodového zisku po vítězství 3:2.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Niklas Schmidt z Brém (uprostřed) oslavuje svůj gól do sítě Dortmundu.

Článek

Borussia byla až do sobotního zápasu na začátku nového ročníku Bundesligy stoprocentní. Na vítězství to vypadalo i tentokrát, domácí se od začátku snažili o vedoucí gól, ale Brémy i díky skvělému presinku odolávaly až do druhé minuty nastavené první půle. To Dortmund poslal do vedení Julian Brandt.

Vedoucí branka domácí nakopla, ke štěstí však chyběla přesnější koncovka. Brémy naopak nebezpečně hrozily, ale ke kýženému vyrovnání jejich snaha nevedla. V 77. minutě překonal Jiřího Pavlenku v brance hostí dalekou střelou Raphaël Guerreiro, který zvyšoval na 2:0.

Jenže to zdaleka nebyl konec, tedy jak pro koho. V 89. minutě se do šibenice trefil střídající Lee Buchanan a vykřesal pro svůj tým plamínek naděje. O čtyři minuty později v nastaveném čase vyrovnal rovněž střídající Niklas Schmidt a úsměv z tváří fanoušků černožlutých definitivně zmizel poté, co v 95. minutě dokonal obrat Oliver Burke, který také na hřiště přišel až v závěru zápasu.

Mezi hráči i trenéry Brém vypukla neuvěřitelná euforie, vždyť mohli slavit první ligovou výhru po návratu do nejvyšší soutěže a ještě proti tak silnému soupeři, jakým Dortmund bezesporu je.

Reklama