Hlavní obsah

OBRAZEM: Když hvězdy jančí... Hráči Bayernu to rozjeli na slavném Oktoberfestu

Vítězná série Bayernu Mnichov je minulostí, tým musel v minulém týdnu spolknout prohru v Champions League s Atlétikem Madrid (0:1) a v sobotu ho v lize o další body připravili fotbalisté Kolína nad Rýnem (1:1). Přišel snad čas zapít hořkost z neúspěchů? Kdepak, hráči bavorského velkoklubu pouze ctili tradici, když v neděli zavítali na populární pivní festival Oktoberfest. A bylo patrné, že ani výsledkové klopýtnutí na trávníku nepřipravilo hráče a vedení německého rekordmana v počtu mistrovských titulů o dobrou náladu a nezkazilo příjemný gurmánský zážitek.

Hráči Bayernu navštívili OkroberfestVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

Arjen Robben, Franck Ribéry, Douglas Costa, Xabi Alonso, Philipp Lahm. Hvězdami se to na Tereziánské louce jen hemžilo. Hráči vyrazili na akci v klasických bavorských kožených kalhotách, manželky a přítelkyně zase v pestrobarevných dirndlech, trenér Carlo Ancelotti si dokonce nasadil i tradiční klobouček s ozdobou.

Společně si pak všichni pochutnávali na klobáskách, preclících či grilovaných kuřatech, hrdlo svlažili pěnivým mokem a stanem zněla i oblíbená píseň pivních festivalů Ein Prosit (Na zdraví).

Oktoberfest je největší pivní slavností na světě, hosté zde utratí každoročně stovky miliónů eur. Litrový máz speciálního festivalového piva si letos mohli pořídit za nejméně 10,40 eura (281 Kč).

Reklama

Související témata: