Hlavní obsah

Perfektní hlavička. Hložek čtvrtým gólem v bundeslize překonal Pavlenku, Schick chyběl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních dnech se zase připomněl dobrými kousky. Ve čtvrtek český fotbalista Adam Hložek krásnou ranou do tyče připravil gólovou dorážku pro Edmonda Tapsobu v rámci osmifinále Evropské ligy proti Ferencvárosi, v neděli se v bundeslize trefil sám. V Brémách překonal reprezentačního kolegu Jiřího Pavlenku precizní hlavičkou, tato branka byla nakonec vítězná. Bayer porazil Werder 3:2 a přiblížil se šesté (poslední pohárové) příčce na rozdíl šesti bodů. „Šťastné vítězství,“ uznal brankář Leverkusenu Lukáš Hrádecký.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Adam Hložek pálí na branku (ilustrační foto)

Článek

Útočník Leverkusenu Patrik Schick v nominaci na utkání chyběl, což byla reakce na sobotní trénink, jak avizoval klub. Neupřesnil však, zda a o jaký zdravotní problém v jeho případě jde. Hložek však vytěžil z rotace, ke které se trenér Xabi Alonso kvůli nabitému programu odhodlal, a naskočil do hry v základní sestavě.

Dvacetiletý ofenzivní univerzál vydržel na hřišti 87 minut a svou nejlepší akci předvedl v 83. minutě. Našel si Adliho centr z levé strany, trknul do míče, který poslal k tyči, a mohl se radovat. Bayer v tu chvíli odskočil do dvoubrankového náskoku, Brémy pak už jen z penalty snížily.

„Jsme šťastní a spokojení s výsledkem. Po čtvrtku byl pro nás tenhle zápas hodně intenzivní, protože Brémy měly jasnou herní strategii," hodnotil Xabi Alonso. „Byli jsme efektivní," vypíchl.

I díky Hložkovi, jenž zaznamenal svou čtvrtou bundesligovou trefu. Rodákovi z Ivančic přibyla v posledních týdnech konkurence, protože se uzdravili někteří hráči. „Těší mě mít takové problémy, vždyť do zimní pauzy jsem měl jen Adama, který není klasickým útočníkem," prohlásil Alonso před necelými dvěma týdny. Když hraje Hložek v útoku, hodně se stahuje a nechává prostor pro pekelně rychlá křídla Bayeru.

Místo v kádru si vybudoval slušné, další porce minut na hřišti dostane. Umí Leverkusenu pomoct, což proti Bremám názorně ukázal. Bude to potřeba.

Leverkusen pokračuje v kvapíkovém tempu. Ve čtvrtek hraje odvetu osmifinále Evropské ligy v Maďarsku, kde bude hájit vedení 2:0 proti Ferencvárosi. V dalším bundesligovém utkání pak bude hostit Bayern Mnichov.

Reklama