Hlavní obsah

Premiéra videa v německém fotbale skončila fiaskem! Monitor selhal, gól z ofsajdu platil

Dortmund

Zaveďte video, volá fotbal už dlouhá léta. Jenže ani technika nemusí být všemocná. A když selže, nechá rozhodčí ve štychu a může se dostavit velký trapas. Přesně takový se stal při premiéře videa v německém fotbale. Gól Lewandowského z Bayernu Mnichov neměl platit, v utkání Superpoháru s Borussií Dortmund selhalo video. Bayern pak i díky této trefě dovedl zápas do penaltového rozstřelu a získal první trofej v sezóně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih z Německého SuperpoháruVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Bayernu Mnichov vyhráli pošesté v historii německý Superpohár. Úřadující ligoví šampióni zdolali Borusii Dortmund až na pokutové kopy 5:4 a slaví první titul sezóny. V základní hrací době skončil zápas nerozhodně 2:2.

Německo však probírá hlavně malér, k němuž během utkání došlo. Premiérové použití videotechniky v soutěžním zápase v německém fotbale totiž dopadlo fiaskem. Hlavní rozhodčí Felix Zwayer chtěl správně konzultovat spornou gólovou situaci z 18. minuty, na jejímž konci byl Robert Lewandowski, s videorozhodčím Tobiasem Stielerem.

A co se nestalo! Videorozhodčí pro technické problémy neměl na monitoru zobrazené kalibrační čáry pomáhající určit, zda jde nebo nejde o ofsajdové situace. Stieler se rozhodl gól na 1:1 uznat, dodatečné videozáznamy však odhalily, že Kimmichova přihrávka z pravého křídla našla polského útočníka za ofsajdovou linií soupeřovy defenzívy a gól tak platit neměl.

Skandál je na světě, trofej už Bayernu ale nikdo nevezme...

Video sehrálo roli v Nizozemsku

Do centra pozornosti se video dostalo v sobotu také v utkání Nizozemského poháru mezi Feyenoordem a Arnhemem. Sudí totiž nejprve neodpískali penaltu pro Vitesse a rotterdamský celek z protiútoku zvýšil na 2:0. Rozhodčí ale poté probral situaci s asistentem u videa, gól odvolal a nařídil pokutový kop.

Arnhem z něj vyrovnal na 1:1, Feyenoord nakonec zvítězil 4:2 v penaltovém rozstřelu.

Reklama

Související témata: