Hlavní obsah

Přes půl miliardy za český talent! Hložek už patří Leverkusenu, tvrdí v Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český fotbalový útočník Adam Hložek přestoupil podle německých médií ze Sparty do Bayeru Leverkusen, kde už působí reprezentant Patrik Schick. Klub za hráče zaplatil údajně 22 milionů eur, tedy zhruba 550 milionů korun. Devatenáctiletý talent údajně podepsal kontrakt do roku 2027.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek už patří leverkusenu, tvrdí v Německu.

Článek

Informaci mimo jiné potvrdil server Sport1.de. Ten také připomíná, že o kanonýra Sparty měly zájem i Dortmund a Bayern Mnichov.

Leverkusen se pro angažmá mladého českého reprezentanta podle Sport1.de rozhodl mimo jiné pro to, že může hrát jak na hrotu, tak na křídle.

„Potřebujeme hráče, který je schopen nastupovat na obou pozicích," připomíná dřívější vyjádření kouče Bayeru Gerarda Soaneho.

Kdo nahradí ve Spartě Adama Hložka? Diskuse z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Kouč české reprezentace Jaroslav Šilhavý se zatím nechtěl k nepotvrzenému Hložkovu přestupu na tiskové konferenci národního týmu obšírněji vyjadřovat.

„Dokud to není oficiální, těžko to komentovat. Každopádně už dlouho říkám, že Adam má na to, aby se posunul v kariéře dál," uvedl.

Adame, ty musíš pryč, vzkazuje Hložkovi expertVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: