Hlavní obsah

Případ Schick? Vyšší moc zasáhla přesně ve chvíli, kdy ho Lipsko hodlalo koupit, líčí agent

dos, zpSport.cz

Spadnout může jedině do měkkého, v AS Řím má smlouvu ještě na dva roky. Přesto by byl elitní útočník české fotbalové reprezentace nejradši, aby na něj Lipsko uplatnilo opci. Patrik Schick momentálně stojí 25 milionů eur (asi 655 milionů korun) a probíhají složitá jednání. „Ve chvíli, kdy se Lipsko chystalo uplatnit opci, vpadla do transferu pandemie. Bum, konec! Teď, když celá fotbalová Evropa utrpěla obrovské finanční ztráty, je těžké původně sjednané podmínky naplnit,“ netají hráčův agent Pavel Paska. V přiloženém videu si poslechněte, co říká o zákulisí jednání.

Jak to vypadá s přestupem Patrika Schicka do Lipska? Co o jednáních prozradil agent Pavel Paska?Video: Sport.cz

 
Článek

Zůstane v bundeslize, která mu tak sedla? Nebo se bude muset vrátit do Říma, odkud se rád přesunul jinam?

Tak zní klíčový otazník nad kariérou českého útočníka číslo jedna.

„Než Lipsko skončí své účinkování v Lize mistrů, nechceme situaci komentovat. Není však vůbec jednoduchá," avizuje Pavel Paska, který Patrika Schicka zastupuje.

Svět je teď vzhůru nohama, což platí i pro fotbal.

„I velkým klubům nastaly zlé časy. Vypadl jim ticketing i sponzoring. Třeba v bundeslize mají v kolonce očekávaných příjmů ze vstupného za první polovinu příští sezony velkou nulu... Patrikova budoucnost je otázkou kompromisu mezi AS Řím a Lipskem. Opce v původní výši se teď nedá realizovat," má agent jasno.

Životní a zároveň nejtěžší sezonu v kariéře má za sebou Tomáš Souček. Završí ji svatbou?Video: Sport.cz

Wernerův rekord dohodli již v lednu

Původní opce zněla na 29 milionů eur. Vlivem okolností klesla na 25 milionů (přibližně 655 milionů korun), i tak se zdá Lipsku příliš vysoká.

„Kluby teď nejsou schopné platit za přestupy velké peníze. Takový Timo Werner sice odešel z Lipska do Chelsea, obchod však byl uzavřený již v lednu, ještě před pandemií," poukazuje Paska.

Výstupní klauzule čtyřiadvacetiletého německého reprezentanta a Schickova spoluhráče činila 60 milionů eur (téměř 1,6 miliardy korun), což z Wernera dělá dosud nejdražšího německého fotbalistu.

„Patrik má v Římě smlouvu ještě na dva roky, takže žádná hektika. A přestupní okno bude otevřené až do 5. října," chce teď Paska svého chráněnce nechat v co největším klidu.

Schick minulý týden proměněnou penaltou zajistil Lipsku remízu 1:1 v přípravném duelu s Wolfsburgem.

Reklama

Související témata: