Hlavní obsah

Ribéry si už zřejmě kvůli zraněnému kolenu letos nezahraje

Mnichov

Na marodku fotbalistů Bayernu Mnichov přibyl po víkendovém utkání další hráč. Ofenzivní hvězda Franck Ribéry si během nedělního bundesligového utkání natrhl postranní vazy v koleni a podle televize Sky si přibližně dva až tři měsíce nezahraje.

Foto: Kappeler Michael, ČTK

Lékařský štáb Bayernu Mnichov odvádí zraněného Franka Ribéryho do šatny.

Článek

Ribéry si přetočil koleno v 61. minutě zápasu, když šlápl na míč. "Mám velké bolesti, zranil jsem si postranní vaz. Snad to není nic horšího," řekl Ribéry deníku Bild po návratu z Berlína na mnichovském letišti. Léčba francouzského špílmachra by měla být konzervativní, nepůjde tedy na operaci.

V Berlíně Bayern neudržel dvougólové vedení a v prvním utkání po odvolání italského trenéra Carla Ancelottiho remizoval 2:2. Na druhém místě tabulky mistr ztrácí na vedoucí Dortmund pět bodů.

Před necelými dvěma týdny se bavorskému velkoklubu zranila gólmanská jednička Manuel Neuer. Německý reprezentační brankář absolvoval operaci kvůli únavové zlomenině zánártní kosti levé nohy. Na trávníky se vrátí až v příštím roce. Mimo hru jsou i Arturo Vidal a Juan Bernat.

Reklama

Související témata: