Hlavní obsah

Schick nestihne kvůli potížím s třísly start jarní části německé ligy

Útočník Patrik Schick nestihne kvůli vleklým potížím s třísly start jarní části německé fotbalové ligy. Listu Bild to řekl trenér Leverkusenu Xabi Alonso. Jeho svěřenci sehrají první zápas po zimní pauze 22. ledna proti Mönchengladbachu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick na archivním snímku.

Článek

Schick nastoupil za Bayer naposledy 1. listopadu. Ve hře byla další operace, kterou s tříslem podstoupil už v květnu, ale nakonec vyhrála konzervativní léčba. Ani dlouhá přestávka vyplněná rovněž mistrovstvím světa mu k úplnému zotavení nestačila.

"Potřebuje ještě čas. Cítí se lépe, ale na trénink to v současnosti ještě není," řekl Alonso listu Bild. Leverkusen by přitom Schicka a jeho střelecké schopnosti potřeboval. V bundesligové tabulce je dvanáctý s 18 body z 15 utkání.

"Patrik je pro nás samozřejmě důležitý. Ale musíme být trpěliví a čekat. Zranění k fotbalu patří. Snad bude brzy v pořádku," uvedl španělský kouč. Schicka může pomoct nahradit jiný český reprezentant Adam Hložek. "Dobře se té role ujal a týmu tím hodně pomáhá. Není to pro něj ideální pozice, ale vede si dobře," dodal Alonso.

Schickovi se na podzim nedařilo zdaleka tolik jako v minulé sezoně, kdy dal v německé lize 24 gólů a byl druhým nejlepším střelcem. Leverkusenu výrazně pomohl k třetímu místu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.