Hlavní obsah

Leverkusen - Frankfurt 2:0Schick neztrácí apetit. Gólem č. 22 opět přiblížil Leverkusenu Ligu mistrů

Útočník Patrik Schick 22. gólem v této sezoně německé fotbalové ligy zpečetil pondělní výhru Leverkusenu nad Frankfurtem 2:0. Jeho tým si upevnil třetí místo. Dvě kola před koncem soutěže má tříbodový náskok na Freiburg. Dosud čtvrté Lipsko podlehlo 1:3 v Mönchengladbachu a kleslo na pátou příčku, která už nezaručuje účast v Lize mistrů, ale "jen" v Evropské lize.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Patrik Schick oslavuje gól vstřelený Frankfurtu.

Článek

Schick skóroval stejně jako v předchozím duelu na hřišti Fürthu, kde pomohl Bayeru k výhře 4:1. V dnešním utkání nejprve ve středu hřiště rozehrál akci, kterou zakončil gólem v 18. minutě Paulinho, jenž prostřelil gólmana Trappa mezi nohama.

Ve 34. minutě dostal Schick přihrávku za obranu a po rychlém sólovém úniku překonal brankáře Frankfurtu, gól však kvůli ofsajdu neplatil. Český reprezentant se dočkal až v úvodu druhého poločasu, kdy ho na konci kombinační akce našel Diaby a Schick pojistil vítězství nad semifinalistou Evropské ligy.

V tabulce bundesligových střelců se na druhém místě odpoutal od Haalanda z Dortmundu. Na prvního Lewandowského z Bayernu ztrácí 12 branek.

Mönchengladbach porazil loňského vicemistra Lipsko, i když hrál od 64. minuty bez vyloučeného Elvediho. Dva góly dal Hofmann.

Německá fotbalová liga - 32. kolo
Leverkusen - Eintracht Frankfurt 2:0 (18. Paulinho, 51. Schick)
Mönchengladbach - Lipsko 3:1 (45.+2 a 77. Hofmann, 17. Embolo - 36. Nkunku)

Reklama

Související témata: