Hlavní obsah

Schick přihlížel kanonádě. Werner vyrovnal více než dvacet let starý rekord

Český klenot proseděl celý zápas jen na lavičce a těžko soudit, kdy se vrátí do sestavy. Patrik Schick totiž v Mohuči sledoval, jak fotbalisté jeho Lipska zvítězili hladce 5:0. Stejného soupeře doma v listopadu rozcupovali dokonce 8:0 a útočník Timo Werner v obou zápasech nasázel hattrick. Čtyřiadvacetiletý německý reprezentant se po více než 20 letech stal prvním hráčem v bundeslize, který skóroval třikrát proti témuž týmu ve dvou zápasech ve stejné sezoně. V ročníku 1998/99 předvedl dva hattricky Ulf Kirsten z Leverkusenu do sítě Mönchengladbachu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Radost Lipska. Timo Werner (vpravo) slaví svou trefu s Kevinem Kamplem.

Článek

Gólová mašina je po nucené pauze ve formě. Timo Werner s 24 trefami ztrácí už jen tři góly na nejlepšího střelce soutěže Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov. Kanonýr Lipska si vytvořil osobní rekord v počtu branek v jednom ligovém ročníku.

„Od první minuty jsme na soupeře udeřili a nepolevovali. Měli jsme řadu šancí a naše vítězství mohlo být i vyšší. Motivovalo nás, že naši soupeři z čela tabulky předtím nezaváhali, proto jsme nechtěli nic podcenit. Získali jsme důležité body pro možnou kvalifikaci do Ligy mistrů," hodnotí Werner po hattricku na klubovém webu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Vpředu Timo Werner z Lipska, na záda mu dýchá mohučský Bote Baku.

„Byla to hra na jednu branku a Werner třemi góly předvedl, že je mašina," poukazuje specializovaný portál sport.de. „Lipsko deklasovalo Mohuč a Werner třemi brankami zmařil naděje domácích," přidává se Kicker.

Klubový rekord padl

Tým kouče Juliana Nagelsmanna neprohrál v lize osmý zápas v řadě a na vedoucí Bayern mu z třetí příčky chybí sedm bodů.

„Timo je velmi variabilní a tím dokáže překvapit obránce. Z křídla se umí přesunout na post hráče s číslem 10, a protože vše dělá v rychlém tempu, je pro soupeře nebezpečný," vychvaluje svého zakončovatele trenér Nagelsmann.

Jeho tým se dostal již na 68 gólů v sezoně a překonal klubový rekord z ročníku 2016/17.

„Velmi rychle jsme získali potřebný náskok, pak se nám hrálo dobře. Chválím nejen výsledek, ale i způsob, jakým jsme se k němu dopracovali," libuje si teprve 32letý Nagelsmann.

Reklama

Související témata: