Hlavní obsah

Leverkusen - Bayern 1:2Schick se proti Bayernu blýskl neskutečnou parádou, jenže Leverkusen zažil v poslední minutě šok

Mnichov
Aktualizováno

Zhruba z patnácti metrů od branky se opřel do balónu, aby jej následně překrásným volejem nechytatelně poslal za záda gólmana Neuera. Český fotbalový útočník Leverkusenu Patrik Schick se v sobotním šlágru německé bundesligy proti druhému Bayernu blýskl nádherným gólem, jenže mnichovský celek dvěma góly polského kanonýra Lewandowského zápas otočil a po výhře 2:1 vystřídal domácí na čele tabulky.

Foto: Bernd Thissen, Reuters

Patrik Schick slaví svou parádní trefu do sítě Bayernu Mnichov.

Článek

Čtyřiadvacetiletý útočník české reprezentace mohl na svůj čtvrtý bundesligový gól v dresu Bayeru navázat ve 28. minutě. Po rychlém brejku opět překonal Neuera, jenže pomezní rozhodčí zvedl praporek a těsný ofsajd následně potvrdil i VAR.

Dvě minuty před koncem prvního poločasu navíc po chybě gólmana domácích Hrádeckého srovnal hlavou Lewandowski. Polský kanonýr se nakonec stal hrdinou utkání, protože v 93., poslední nastavené minutě duelu svým druhým gólem dokonal obrat Bayernu.

V té době už Schick nebyl na hřišti. V 80. minutě se chytnul za zadní stehenní sval a o dvě minuty později byl vystřídán. Zatím není jasné, o jak závažné zranění jde. Leverkusen přišel o neporazitelnost a na Bayern ztrácí dva body.

Foto: Bernd Thissen, Reuters

Nadiem Amiri (vpravo) z Leverkusenu gratuluje Patriku Schickovi k jeho trefě do sítě Bayernu.

Obránce Theodor Gebre Selassie odehrál v dresu Werderu Brémy 250. ligový zápas a vyrovnal bilanci Claudia Pizzara, který má mezi cizinci nejvíc startů v klubové historii. Brémy uspěly 1:0 v Mohuči a k prvnímu vítězství po devíti zápasech přispěl druhou vychytanou nulou v sezoně gólman Jiří Pavlenka.

Zápas v Mohuči rozhodla spolupráce dvou střídajících hráčů. V 86. minutě našel Tahith Chong centrem ve vápně Erina Dinkciho a ten hlavou zajistil Werderu tři body. Brémy se díky tomu posunuly na 12. místo, Mohuč je předposlední.

Lipsko nevyužilo šanci posunout se alespoň na pár hodin do čela soutěže. Svěřenci Juliana Nagelsmanna na svém hřišti jen remizovali 0:0 s Kolínem nad Rýnem a doma ztratili poprvé v sezoně. Na prvním místě zůstal o skóre Leverkusen, který bude svou pozici hájit od 18:30 v přímém souboji s Bayernem Mnichov.

Ani další změna trenéra nepomohla Schalke prolomit čekání na bundesligovou výhru. Celek z Gelsenkirchenu doma podlehl v premiéře pod vedením staronového kouče Huuba Stevense 0:1 Bielefeldu a nezvítězil už 29 utkání.

Hoffenheim uspěl díky gólu Ryana Sessegnona z 86. minuty na stadionu osmifinalisty Ligy mistrů Mönchengladbachu 2:1. Zraněný Pavel Kadeřábek v sestavě hostů znovu chyběl.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:
Augsburg - Frankfurt 0:2 (53. vlastní Framberger, 87. Ilsanker)
Lipsko - Kolín nad Rýnem 0:0
Mohuč - Brémy 0:1 (90. Dinkci)
Mönchengladbach - Hoffenheim 1:2 (34. Stindl z pen. - 75. Kramarič, 86. Sessegnon)
Schalke - Bielefeld 0:1 (53. Klos)
Leverkusen - Bayern 1:2 (14. Schick - 43. a 90+3. Lewandowski)

Reklama