Hlavní obsah

Štajner pomohl Hannoveru k vítězství v předehrávce bundesligy

PRAHA

V páteční předehrávce 15. kola německé fotbalové bundesligy přivítala potápějící se Hansa Rostock osmý Hannover. V jeho dresu se na trávník v 75. minutě dostal český útočník Jiří Štajner a těsně před konce završil přesnou trefou báječný úsek hostů, kteří o svém vítězství rozhodli třemi brankami během tří minut. Hannover tak po dvou porážkách dokázal získat plný počet bodů a alespoň do soboty se může těšit ze šestého místa tabulky.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Český fotbalista Jiří Štajner na archivním snímku.

Článek

Hannover začal zápas plný planoucích emocí velkým náporem a zavřel domácí mužstvo na jeho vlastní polovině. Ve druhé minutě vyslal nepříjemnou skákavou střelu zpoza vápna hostující Hanke a gólman Hansy konečky prstů vytlačil míč na rohový kop. Skórovat ale mohl do otevřené obrany soupeře domácí Agali. Ten se sice dokázal po narážečce se spoluhráčem dokázal dostat za záda obránců, ale pak s vybíhajícím brankářem Enkem obstřelil i jeho branku.

Hosté měli další velkou šanci v 10. minutě, kdy se do centru z rohového kopu hlavou opřel obránce Frank Fahrenhorst, na brankové čáře dokázal svého gólmana Wächtera zaskočit jeden z obránců. O sedm minut později se hannoverský Pinto po ideálním uvolnění od spoluhráče opřel na vápně do míče a jeho ránu rostocký brankář srazil se štěstím jen těsně vedle své levé tyče. Podobně se vedlo strážci svatyně na druhé straně hřiště proti dalekonosnému pokusu Enrica Kerna.

Ve 32. minutě předvedl další povedený výpad Hannover, na konci akce Benjamin Lauth jen o kousek nedosáhl na malém vápně na centrovaný míč. O pět minut později předvedl nádherný fotbalový moment domácí Agali, když si vysoký balón zpracoval na prsa a před dopadem míče na zem z otočky pálil těsně vedle Enkeho branky. Hostující Hanke vzápětí na druhé straně pumelenicí zpoza vápna jen o kousek netrefil roh rostocké svatyně. Hráči tak odešli do kabin za bezbrankového stavu.

Domácí v závěru třikrát inkasovali 

Druhý poločas začal stejně jako ten první, tedy územním tlakem Hannoveru. V 56. minutě měl ale velké štěstí hostující gólman Enke, když si míč po několika odrazech od hráčů v jeho těsné blízkosti našel jeho náruč. Za chvíli se na něj řítil z levé strany Heath Pearce, ale brankář Hannoveru si s jeho střelou poradil. Domácí se po hluché desetiminutovce nadechli k velkému náporu, na trávníku to mezi fotbalisty obou mužstev také stále více jiskřilo.

V 75. minutě nastoupil na hřiště v dresu Hannoveru jednatřicetiletý český útočník Jiří Štajner. Jeho spoluhráč Vahid Hashemian se vzápětí objevil v obrovské šanci, z první ale nedokázal na malém vápně balón poslat za záda bezmocného brankáře Wächtera. Na druhé straně zase nedokázal Pearce protlačit míč do opuštěné branky přes dobře postaveného obránce.

V 84. minutě přišel rozhodující moment celého utkání. Třicetiletý obránce Hannoveru Frank Fahrenhorst se po šťastném odrazu míče dostal nekrytý k hlavičce na malém vápně a nedal domácímu brankáři šanci. Za dvé minuty zvýšil již na dvoubrankový rozdíl pátým gólem v sezóně Mike Hanke, který do prázdné branky pohodlně dorazil vyraženou střelu svého spoluhráče. Fotbalovou popravu domácích dokonal o pár okamžiků později po parádní přihrávce Hashemiana střídající Štajner. Ten si tak připsal premiérovou trefu v sezóně.

Bundesliga - předehrávka 15. kola:
Rostock - Hannover 0:3 (84. Fahrenhorst, 86. Hanke, 87. Štajner).

Reklama

Související témata: