Hlavní obsah

Starý dobrý Bayern. Pracovat s Kanem je dar, poklonil se trenér po osmigólové show

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titul ho letos nejspíš mine, přesto hýbe s dějinami. Řeč je o fotbalovém Bayernu, který už podruhé v sezoně nastřílel osm gólů. V bundeslize se tenhle nevšední kousek povedl jen Duisburgu v dávné sezoně 1965/66. Asi vás nepřekvapí, že se proti Mohuči (8:1) čtyřikrát trefil nezastavitelný Harry Kane, jenž se dostal už na 30 ligových zásahů a dál nahání rekord Roberta Lewandowského (41 branek za sezonu).

Foto: Michaela Stache, Reuters

Bayern Mnichov podruhé v sezoně nastřílel osm gólů. Proti Mohuči (8:1) se čtyřikrát trefil útočník Harry Kane (uprostřed)

Článek

Když po zápase odcházel do kabin, vzal si míč na památku. Kane to v téhle sezoně neudělal poprvé, výjimečných zápasů má za sebou víc. Mimochodem, na třicet gólů se v prvním bundesligovém roce dostal už jen legendární německý útočník Uwe Seeler před 60 lety.

Kane má za sebou povedený týden. Hodně byl vidět i v úterý, jeho dva góly udržely Bayern v Lize mistrů. „Harry může dokázat cokoliv. Beru jako dar, že s ním můžu pracovat,“ poklonil se trenér Thomas Tuchel.

Po rozhárané sezoně v Mnichově skončí, ovšem v sobotu odpoledne se usmíval. Jako kdyby se vrátil starý dobrý Bayern. Uvolněný, přímočarý a ofenzivní. Nestačil mu náskok 3:1 z první půle, po pauze přidal dalších pět zásahů. „Skvělý zápas od začátku do konce,“ shrnul Kane.

Byl to den, kdy Tuchelovým chlapcům vycházelo všechno. Kromě další Kaneovy exploze se mluvilo třeba o elegantní gólové patičce Sergeho Gnabryho, jenž se vrátil po tříměsíční zdravotní pauze. Jedinou kaňkou bylo zranění obránce Alphonse Daviese, ze stadionu musel rovnou k zubaři. „Snad zase brzy uvidíme jeho nakažlivý úsměv,“ doufal sportovní ředitel Christoph Freund.

Vzpomenete si na předchozí osmigólovou show Bayernu v partii s Darmstadtem? Tenkrát koncem října se zdálo, že bundesligu čeká extra napínavá bitva o titul: mnichovský obr, který se stal králem fotbalového Německa jedenáctkrát za sebou, ztrácel jen dva body na taktéž neporažený Leverkusen. Jenže Bayern zpackal start jara a devět kol před koncem sezony má sedmibodové manko (Leverkusen ještě bude v neděli hrát s Wolfsburgem).

„Přesvědčivá výhra nad Mohučí se počítá, takové nám v sezoně často chyběly. I proto jsme druzí. Ovšem když dáte osm gólů, najednou je to o hodně zábavnější,“ líčil záložník Leon Goretzka, jenž byl u čtyř branek (2+2). „Musíme se pokusit nabrat ztracenou rovnováhu, a jakmile se Leverkusen začne kymácet, zkusíme toho využít.“

Reklama