Hlavní obsah

Tohle si za rámeček nedá. Gólman v Bundeslize předvedl obrovskou minelu

Fotbalisté Unionu Berlín přivítali na svém hřišti v nedělním zápase 10. kola německé Bundesligy Borussii Dortmund a opět potvrdili svou skvělou formu na začátku sezony. Aktuálně osmý celek tabulky porazili 2:0. O vítězství rozhodli už v prvním poločase zásluhou Janika Haberera. Ten měl ale při prvním gólu jednoduchou práci, protože mu předcházel neuvěřitelný kiks gólmana Dortmundu Gregora Kobela.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Zklamaný gólman Dortmundu Gregor Kobel (vlevo) po první inkasované brance, které předcházela jeho minela.

Článek

Hosté byli od začátku zápasu aktivnější, jenže byli to právě oni, kteří poprvé inkasovali. Už v 8. minutě se brankář Kobel dopustil obrovské minely, když nezvládl odehrát jednoduchou přihrávku od obránce Raphaela Guerreira.

Když chtěl totiž míč odkopnout, tak podklouzl a spadl. Za volným balonem si tedy došel dotírající Janik Haberer a snadno míč uklidil do odkryté klece. Ve 21. minutě přišla další hrubka hostí. Jeden z hráčů Borussie poslal patičkou naslepo domácí do rychlého protiútoku, který zakončoval opět Haberer.

I když Dortmund po zbytek zápasu dominoval, v zápase měl 70% držení míče, tak přes obranu Berlína se nedostal. Naopak blízko třetí brance byli domácí po hlavičce Baumgartla ve druhé půli, ale brankář Kobel pohotovým zákrokem jeho pokus vytěsnil. I když tímto zákrokem napravil své zaváhání z úvodu zápasu, neskrýval zklamání. „Dnešní porážka jde za mnou," řekl po zápase sebekriticky.

Reklama

Související témata: