Hlavní obsah

Tragédie v Lipsku. Během zápasu bundesligy na stadionu zemřel fanoušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězství 2:0 nad Mönchengladbachem a udržení pátého místa, jen o bod od pozic pro Ligu mistrů. Pro fotbalové Lipsko to byly na první pohled příjemné novinky, jenže v sobotu večer nikoho nezajímaly. Během zápasu přímo na stadionu zemřel fanoušek. Hrálo se v komorní atmosféře, kterou odrážela i jiná smutná novinka ze sektoru Mönchengladbachu.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Fotbalisté Lipska porazili Mönchengladbach 2:0, ovšem výsledek zcela zastínilo úmrtí fanouška během zápasu

Článek

„Je potřeba resuscitovat člověka přímo na stadionu,“ objevilo se během prvního poločasu na klubovém účtu RB Lipsko na síti X.

Kotel skalních fanoušků Lipska ztichl a myšlenky všech na stadionu směřovaly k lékařům, kteří bojovali o život fanouška.

Bohužel marně. Smutná zpráva přišla během poločasové pauzy, přestávkový program byl zrušen.

„Jsme hluboce raněni a všechny naše myšlenky jsou v této těžké chvíli s rodinou a všemi příbuznými. Odpočívej v pokoji,“ vzkázalo fotbalové Lipsko.

Jarní zápasy bundesligy často provázejí divoké protesty proti potenciálnímu novému investorovi a změnám v rozdělení televizních a marketingových práv, ovšem duel Lipska s Mönchengladbachem se i kvůli pohnutým událostem vymykal.

Slavily se góly a tribuny prožívaly větší šance, ale jinak měla navrch pieta. Obvyklé hlasité fandění vystřídaly rozsvícené telefony nad hlavami diváků.

Tísnivá atmosféra panovala i v sektoru fanoušků Mönchengladbachu: jak Borussia informovala na sociálních sítích, jeden příznivec zemřel při dopravní nehodě.

Reklama