Hlavní obsah

Trenér Rose po sezoně odejde z Mönchengladbachu do Dortmundu

U fotbalistů Mönchengladbachu po sezoně skončí trenér Marco Rose a převezme bundesligového rivala Dortmund. Čtyřiačtyřicetiletý německý kouč využil klauzuli ve smlouvě.

Foto: Pf?rtner Swen, ČTK

U fotbalistů Mönchengladbachu po sezoně skončí trenér Marco Rose

Článek

Bývalý obránce Rose přišel do Gladbachu v létě 2019 ze Salcburku, loni na podzim ve skupině Ligy mistrů v konkurenci Realu Madrid, Interu Milán a Šachtaru Doněck "Hříbata" nečekaně obsadila druhé místo a postoupila do osmifinále, kde narazí na Manchester City.

"V uplynulých týdnech jsme hodně diskutovali s Marcem o jeho budoucnosti. Bohužel se rozhodl využít klauzuli ve svém kontraktu, který běží do června 2022, a v létě odejít do Dortmundu," uvedl sportovní ředitel Mönchengladbachu Max Eber na klubovém webu.

"Opravdu se na něj těšíme. V tuto chvíli není co dodat, více řekneme, až tady Marco Rose bude s námi. Je potřeba zachovat respekt ke všem zúčastněným stranám," přidal šéf Dortmundu Hans-Joachim Watzke.

Gladbachu po 21 kolech německé ligy patří sedmé místo v tabulce o skóre za šestým Dortmundem. Ten po prosincovém odvolání trenéra Luciena Favreho jako dočasný kouč vede Edin Terzic. Dvě Borussie se na začátku března utkají v pikantním čtvrtfinále Německém poháru. Dortmund ve středu hraje úvodní zápas osmifinále LM v Seville.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články