Hlavní obsah

Union - Mönchengladbach 2:1Union se vrátil do čela bundesligy

Fotbalisté Unionu Berlín porazili ve 12. kole německé ligy Mönchengladbach 2:1 a vrátili se do čela tabulky. V sedmé minutě nastavení rozhodl svým prvním gólem v soutěži nizozemský obránce Doekhi.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Gólman Unionu Berlín Frederik Ronnow slaví vítězství ve 12. kole bundesligy.

Článek

Hráči Unionu se radovali z gólu už po necelé půlhodině hry, ale Beckerovu trefu videorozhodčí kvůli ruce neuznal. O čtyři minuty později naopak skórovali fotbalisté Mönchengladbachu. Po rohu se hlavou trefil obránce Elvedi.

Domácí vyrovnali v 79. minutě, když se rovněž hlavou prosadil Behrens. Čtyři minuty před koncem videorozhodčí opět neuznal branku Unionu, Trimmelův gól neplatil kvůli ofsajdu. Drama vyvrcholilo v sedmé minutě nastavení, kdy se rovněž hlavou trefil Doekhi.

Berlíňané se oklepali z překvapivé venkovní porážky s poslední Bochumí z minulého týdne. V čele tabulky si udrželi jednobodový náskok před druhým Bayernem Mnichov. Mönchengladbach podruhé za sebou prohrál a je desátý.

Grifo odstartoval své představení v Gelsenkirechnu prudkým obstřelem na zadní tyč v nastavení prvního poločasu. Druhou branku přidal v 61. minutě z penalty. Freiburg má 24 bodů a je třetí. Schalke prohrálo v lize pošesté v řadě a je s šesti body poslední.

Fotbalisté Kolína nad Rýnem po páteční výhře 1:0 na Slovácku remizovali doma s Hoffenheimem 1:1. Pavel Kadeřábek strávil celé utkání na lavičce hostů.

Ve 13. minutě se prosadil nejlepší střelec domácích Kainz. Zásluhu na jeho gólu však nesl především asistující Maina, který vybojoval míč na půlící čáře, dovedl jej až do vápna a svému spoluhráči přihrál do ideální střelecké pozice. O devět minut později usměrnil Bruun Larsen Baumgartnerův nízký centr za záda brankáře Schwäbeho a vyrovnal na konečných 1:1. Tři minuty před koncem byl ještě vyloučen po druhé žluté kartě hostující Kabak.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:
Union Berlín - Mönchengladbach 2:1 (79. Behrens, 90.+7 Doekhi - 33. Elvedi),
Schalke - Freiburg 0:2 (45.+1 a 61. z pen. Grifo),
Kolín nad Rýnem - Hoffenheim 1:1 (13. Kainz – 36. Bruun Larsen).

Reklama

Související témata: