Hlavní obsah

Leverkusen - Bochum 2:0Výborně! Hložek druhým gólem v bundeslize pomohl Leverkusenu k výhře

Aktualizováno

Útočník Adam Hložek druhým gólem v německé lize pomohl fotbalistům Leverkusenu k vítězství 2:0 nad Bochumí. Bayer vyhrál páté bundesligové utkání za sebou. Brankář Jiří Pavlenka dvakrát inkasoval a Brémy v duelu 17. kola podlehly Unionu Berlín 1:2. Celek z německé metropole se posunul o tři body za vedoucího obhájce titulu Bayern Mnichov.

Foto: Bayer Leverkusen

Adam Hložek v dresu Leverkusenu.

Článek

Leverkusen, jemuž kvůli zranění chybí jiný český útočník Schick, poslal do vedení v osmé minutě z penalty Tapsoba. Hložkova chvíle přišla v 53. minutě, kdy si na přední tyč naběhl na Wirtzovu přihrávku. Sparťanský odchovanec zaznamenal třetí soutěžní trefu za Bayer. Jeho tým je díky úspěšné sérii osmý.

Brémy otevřely skóre ve 14. minutě zásluhou Piepera. Domácí obránce ale o chvíli později pokazil zpětnou přihrávku na Pavlenku a Haberer srovnal. Ihned po změně stran dokonal obrat hlavou Behrens. Werder nebodoval čtvrté kolo po sobě.

Freiburg remizoval s Frankfurtem 1:1. Oba týmy mají po 31 bodech stejně jako Dortmund. Borussia se na ně dotáhla díky triumfu 2:1 v Mohuči, který hostům ve třetí minutě závěrečného nastavení zajistil Reyna.

Augsburg zdolal Mönchengladbach 1:0. Bavorský celek vyhrál po osmi kolech a opustil barážovou příčku.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:
Mohuč - Dortmund 1:2 (2. I Če-song - 4. Ryerson, 90.+3 Reyna)
Augsburg - Mönchengladbach 1:0 (83. Berisha)
Brémy - Union Berlín 1:2 (14. Pieper - 18. Haberer, 46. Behrens)
Freiburg - Eintracht Frankfurt 1:1 (47. Ginter - 43. Kolo Muani)
Leverkusen - Bochum 2:0 (8. Tapsoba z pen., 53. HLOŽEK)

Reklama