Hlavní obsah

Zbaven reprezentace! A teď ještě provokatér? Hvězda na sebe před šlágrem jara zase upozornila

Mnichov

Móda, koncerty, společenský život... Nejen fotbalem živ je hráč bundesligového Bayernu Jérome Boateng, který byl v minulých týdnech středem pozornosti poté, co jej jako neperspektivního - zřejmě nadobro - vyobcoval z německého národního týmu Joachim Löw. Před blížícím se bundesligovým šlágrem jara si vysloužil i nálepku provokatéra. Připravil totiž večírek startující 6. dubna jen pár desítek minut po očekávaném utkání Bayern - Dortmund. Jako by chtěl plánovanou oslavou pošťouchnout dlouho před výkopem už tak rozhozeného soupeře, kterému jaro vůbec nevychází.

Foto: Profimedia.cz

Jérome Boateng z Bayernu při utkání s Wolfsburgem.

Článek

Třicetiletý Boateng, ale i Thomas Müller a Mats Hummels ze stejné věkové kategorie se stali oběťmi jarní čistky, která měla přinést do národního týmu čerstvou krev.

Trio hvězd Bayernu má o to více času a klidu připravit se třeba na šlágr jara s Dortmundem. A možná i na další záležitosti. Ostatně Boateng už léta všemožně přitahuje pozornost.

V minulosti právě postava fotbalisty ghansko-německého původu rozpoutala u sousedů debaty o fotbalistech-přistěhovalcích. Ale prezentuje se i jako designér brýlí či vydavatel časopisu Boa, který se zabývá životním stylem.

Právě nové číslo magazínu chce představit na avizovaném večírku, který v jednom z mnichovských klubů prakticky bezprostředně navazuje na bundesligový duel.

Provokují soupeře? ptají se německá média

Že to nemusí být ledajaký večírek, naznačuje předpokládaná účast umělce jménem Capital Bra z kategorie Skandal - Räpper. Na Sibiři narozený chlapík s ruskými a ukrajinskými kořeny čeří hudební a svými výroky i politickou scénu v Německu.

Účast z hráčů už přislíbil Franck Ribéry. Promění se to v mejdan oslavující výhru nad Dortmundem, jehož náskok během jara vzal za své a bitva s Bayernem jej definitivně může srazit z boje o titul? Provokují soupeře? ptají se německá média. „Nám je to jedno. Ať si hráči Bayernu dělají po večerech, co chtějí," reagoval pro Bild sportovní ředitel Dortmundu Michael Zorc.

Na druhou stranu by se přemíra soustředění na mimofotbalové záležitosti Boatengovi nemusela v případě nezdaru tak úplně vyplatit. Po už dojednaném letním příchodu Lucase Hernándeze z Atlétika po reprezentaci může mít on sám, ale třeba i Hummels starosti s místem také v klubu.

Reklama

Související témata: