Hlavní obsah

Čech by dal Zlatý míč spoluhráči z Chelsea Lampardovi

LONDÝN/PRAHA

Brankář Petr Čech má jasno v otázce, kdo by měl v listopadu získat Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy. Podle něj by si prestižní ocenění nejvíce zasloužil jeho spoluhráč z londýnské Chelsea a hvězdný záložník anglické reprezentace Frank Lampard.

Foto: www.petr-cech.cz

Petr Čech

Článek

"Osobně bych to dal jemu. Měl vynikající celou loňskou sezonu a i teď na podzim má výbornou formu. Vždyť už dal v lize osm gólů," uvedl na vlastních internetových stránkách Čech, jemuž dělá v elitním výběru společnost i krajan Pavel Nedvěd.

V padesátičlenné nominaci na Zlatý míč se ocitlo hned sedm hráčů Chelsea - kromě Čecha a Lamparda také John Terry, Didier Drogba, Arjen Robben, Claude Makelele a Mickael Essien, který přišel v létě z Lyonu. "Svědčí to o síle našeho mužstva. Loňská sezona byla sezonou Chelsea," připomněl Čech vítězství klubu v Premier League, Ligovém poháru a anglickém Superpoháru.

Třiadvacetiletá reprezentační jednička je v nominaci podruhé v kariéře. "Mám z ní velkou radost, i když je pravdou, že jsem z ní byl více překvapený v minulém roce. Věřím, že se letos umístím výše než loni, že postoupím o nějakou tu příčku dopředu," dodal Čech, který loni od hlasujících žurnalistů nezískal ani bod.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:1

Pastrňák a spol. se přiblížili MS. Boston padl na ledě Toronta, rozhodne sedmý zápas
NačítámNačíst další články