Hlavní obsah

Čech: Na první místo bych asi dal Ujfalušiho

V minulé sezóně brankář Petr Čech slavil vítězství v anketě o Zlatý míč ČR a nejvíc hlasů dostal i v podzimní části probíhajícího ročníku hlasování. Gólman londýnské Chelsea na obhajobu ale nemyslí. "Dobré jaro může mít spousta hráčů," říká Čech v rozhovoru pro Právo.

Článek

Zlatý míč ČR za minulou sezónu jste vyhrál a nyní v poločase nového ročníku vedete znovu. Překvapilo vás to? Docela ano, protože spousta kluků měla výborný podzim. Mám velkou radost, že jsem dostal nejvíc hlasů.

Můžete prozradit, koho byste zařadil nejvýše vy? Tentokrát asi Tomáše Ujfalušiho, který má velmi dobrou sezónu. Výrazně pomohl reprezentaci k postupu na mistrovství světa a s Fiorentinou hraje o čelo tabulky v italské lize. Ale moc dobře si vede i Pavel Nedvěd v Juventusu.

Jaký zápas se vám na podzim nejvíce povedl, a na který byste nejraději zapomněl? Jeden nejvydařenější se dá těžko vybírat, ale ten nejhorší byl určitě v anglické lize s Blackburnem, kdy jsem svou velkou chybou daroval soupeři vyrovnání.

Věříte, že svými výkony prvenství uhájíte i v jarní části? Nechci předbíhat, stát se může cokoliv. Dobré jaro může mít spousta hráčů.

Pokud by Chelsea obhájila titul v Premier League, mohlo by vám to nahrát do karet... To možná, ale ještě by u toho musel být Čech celou sezónu v bráně... Přál bych si, aby to tak bylo.

Jak nyní vůbec vidíte šance Chelsea na prvenství? Do konce ligy chybí spousta zápasů. Teď máme na čele devítibodový náskok a naše výchozí pozice je nejlepší. Doufám, že to udržíme, ale třeba to může být drama až do posledního kola.

V minulosti jste říkal, že brankáři to v podobných anketách mívají o něco těžší. Máte i nadále stejný názor? Obecně to pořád platí, ale v této novinářské anketě asi naštěstí ne. Beru to jako ocenění mé práce, což už po minulé sezóně vyústilo v krásnou trofej.

Máte už nakoupené vánoční dárky? Manželka Martina nemá ráda ten předvánoční shon, takže mě vždycky dokope, že dárky nakoupíme s předstihem. Ale o jednom ještě přemýšlím.

Jak se těšíte na druhé vánoce v Londýně? Budou opět fotbalové. Ligu hrajeme 26., 28. a 31. prosince, pak hned 2. ledna. Takže volno prakticky nemáme, trénovat se bude i na Štědrý den dopoledne. Rodina musí přijet za námi, abychom se vůbec sešli.

Budete mít na stole i tradičního českého kapra? To je problém... V Anglii kapra skoro nikdo nejí a nedá se tady sehnat. Leda, že by ho někdo chytil a dal mi ho. Budeme ho mít jen v případě, že se ho někomu z Čech podaří převézt... A když ne, tak kapra nahradíme klasickým řízkem.

Na Silvestra budete doma? Narozdíl od loňského roku ano. Vloni jsme hned 1. ledna hráli v Liverpoolu a silvestrovskou noc jsme strávili v hotelu na soustředění. Teď hrajeme na Silvestra odpoledne doma s Birminghamem, ale večer budu doma a všichni si aspoň společně připijeme. Další zápas nás čeká 2. ledna na hřišti West Hamu.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid