Hlavní obsah

A dost! Karel Jarolím na lavičce Mladé Boleslavi končí, střídá ho Hoftych

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bídný start do ligového jara zlomil Karlu Jarolímovi vaz. Ani remíza upachtěná v nedělním ligovém duelu s Libercem v nastaveném čase mu nepomohla a na lavičce Mladé Boleslavi končí. Nástupce už je nachystaný, fotbalistů z města automobilů se už ve čtvrtek ujme Pavel Hoftych, který v této sezoně předčasně skončil v Liberci. „Společně se sportovním úsekem jsme se rozhodli odvolat trenéra a celý realizační tým,“ potvrdil generální ředitel mladoboleslavského klubu David Trunda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karel Jarolím na lavičce Mladé Boleslavi končí

Článek

Už po blamáži ve čtvrtfinále domácího poháru v Jablonci vnímal Jarolím, že jeho pozice je v ohrožení.

„Necítím se dobře," přiznával po výprasku na severu Čech, kde mohl v případě úspěchu snad ještě zachránit nepovedenou mladoboleslavskou sezonu postupem.

Místo toho odjel se svým týmem s čtyřgólovým přídělem.

V nedělním duelu s Libercem pochopitelně cítil, že má hlavu v oprátce. Už byla pomalu utažená, protože Středočeši prohrávali 1:3, v nastaveném čase ale zachránil Ewerton alespoň remízu.

Jarolímovi však ani nerozhodný výsledek nepomohl.

„Na nepovedený jarní vstup do ligové soutěže jsme se společně se sportovním úsekem rozhodli reagovat odvoláním celého realizační týmu. Ve čtvrtek dopoledne převezme mužstvo Pavel Hoftych," oznámil generální ředitel FK Mladá Boleslav David Trunda, že i druhá Jarolímova mise v Mladé Boleslavi končí předčasně.

Konec první, kdy dovedl mužstvo k třetí příčce a poté dvakrát po sobě ke čtvrtému místu v lize, přivodil jeho odchod k české reprezentací. U národního celku ovšem dopadl neslavně a předčasně skončil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zklamaný trenér Boleslavi Karel Jarolím.

Druhý pak přišel nyní po nepovedeném vstupu do jara. V první třech kolech Mladá Boleslav pod Jarolímovým vedením dvakrát prohrála a jednou remizovala, navíc vypadla i z domácího poháru.

Krajně rozpačitá ale byla celá letošní sezona. Jarolimovi nepomohlo ani to, že v létě doplmnili mužstvo zkušení exlásvističtí rutinéři Milan Škoda a Marek Suchý vracející se ze zahraničního angažmá.

Proto žádný div, že v momentálně šestém týmu ligové tabulky dochází ke změně a mužstva se ujímá trenér Pavel Hoftych.

Ten vkročil do sezony s Libercem, v srpnu však na lavičce Severočechů po dvou letech skončil a byl tudíž bez angažmá. V novém působišti se setká s posilami, které přišly do Mladé Boleslavi těsně před uzavřením přesttupního termínu - obráncem Martinem Sladkým přicházejícím z Českých Budějovic na hostování a černohorským útočníkem Vukem Strikovicem s Rudaru Pljevlja.

Kádr naopak opustil Dominik Mašek, který přestoupil do Jablonce, a Milan Jirásek, jenž bude hostovat v druholigové Viktorii Žižkov.

Reklama

Související témata: