Hlavní obsah

Žák měl učitele na lopatě, Kozel nechal Jarolíma žít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Necítím se dobře, netajil trenér Karel Jarolím, když fotbalisté Mladé Boleslavi v týdnu vyhučeli z domácího poháru po debaklu 0:4 s Jabloncem. Pozice zkušeného kouče byla ještě horší, když jeho tým v utkání 22. ligového kola doma prohrával s Libercem již o dva góly. Přestřelka nakonec skončila smírně 3:3. „Před zápasem bych s bodem spokojený nebyl. Vzhledem k průběhu jsme ho vydolovali,“ nezastírá Jarolím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Článek

Luboš Kozel začal trenérskou kariéru na lavičce béčka Slavie v době, kdy první tým vedl právě Karel Jarolím.

Žák teď mohl učiteli dost možná ukončit jeho současné angažmá, pokud by Slovan dobře rozehraný zápas dotáhl k vítězství. Nestalo se, Středočeši zachránili aspoň bod. Nevyhráli ani třetí jarní kolo, posunuli se však na šesté místo.

„Jsem rád, že jsme na dvoubrankové manko zareagovali tak, že jsme uhráli aspoň bod, přestože Liberec měl za stavu 3:2 jednu dvě situace dost dobré na to, aby utkání rozhodl. Naštěstí pro nás se tak nestalo a vydolovali jsme z utkání aspoň bod," oddechl si Jarolím.

„V samotném závěru jsme ještě doufali, že by se skóre mohlo přiklonit na naši stranu. Bod zápasu odpovídá," souhlasí.

Slovan v úterní dohrávce prohrál ve Zlíně 0:2, takže nezvítězil v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a je desátý. K dobru má ještě odložený domácí souboj s předposledními Pardubicemi.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Liberce Luboš Kozel.

„Sledovali jsme nadstandardní utkání, které se muselo líbit. Padlo šest gólů, a ještě plno dalších šancí bylo. Bod bychom před utkáním brali, ale po průběhu spíš převažuje zklamání," hodnotí Kozel.

„Dostali jsme se do dvoubrankového vedení a zdálo se, že utkání máme pod kontrolou. Místo toho, abychom odskočili na vyšší rozdíl, jsme hned z protiútoku dostali na 2:3. Tím se domácí nastartovali a v závěru utkání nás zmáčkli," vyčítá svému týmu.

„I když to vypadalo, že zápas dohrajeme, tak úplně zbytečná ztráta míče na vlastní půlce vyústila ve vyrovnávací branku. Mrzí mě to. Dvakrát jsme neuhlídali Ewertona za vápnem, takhle nám dal dva góly," kroutí Kozel hlavou.

Jedno velké prokletí nicméně trvá. Boleslav neporazila Liberec bezmála šest let ve dvanácti ligových zápasech včetně nedělní remízy, která byla ve zmíněném období teprve druhá, ostatních deset duelů Slovan vyhrál...

Reklama