Hlavní obsah

A kde je Lafata!? ptá se Siegl. Stramaccioni podle něj neumí reagovat na vývoj zápasu

Olomouc

Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. Alespoň letenský podzim se podle takových černých not odvíjí. A v 15. ligovém kole podala fotbalová Sparta další důkaz. Padla u nováčka na Hané, takže na druhou Sigmu v půlce soutěže ztrácí už sedm bodů. Olomouc navíc doma Spartu porazila po dlouhých 19 letech! Naposledy ji zdolala 31. května 1998 (1:0), od té doby Pražany v 17 zápasech doma neporazila. Až teď...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Situace je čím dál horší... Trenér Sparty Andrea Stramaccioni.

Článek
Fotogalerie

Nejednou během podzimu z úst různých expertů zaznělo, že český trenér, který by na lavičce Sparty vykazoval stejně tristní výsledky, by už dávno letěl.

Andrea Stramaccioni ne. Letenští stále věří v projekt, který nefunguje. A po porážce v Olomouci, kterou náramně diriguje nedávný sparťanský asistent Václav Jílek, těžce ztrácejí i v bitvě alespoň o druhou příčku.

„Svou situaci jsme si samozřejmě hodně zkomplikovali. Šlo vlastně o přímý souboj o druhé místo. Musíme bojovat dál, uvidíme, co se stane," řekl Stramaccioni v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Dlouhodobá podzimní mizérie přitom nese jeho rukopis.

Některé tahy jsou podivné

„Nedokáže správně reagovat na vývoj zápasu. Když prohrávají o gól, hrotový útočník Janko dřepí na lavičce v dece, rozcvičuje se jen jeden, dva hráči... A kde je Lafata!? On je přesně typem hráče, který dokáže mužstvo strhnout," podivuje se ve studiu exletenský kanonýr Horst Siegl, proč kapitán znovu nebyl ani na lavičce.

Některé Italovy taktické tahy mu nejdou na rozum. „Třeba při inkasovaném gólu při rohu hlídá první tyč Vatajelu. Takové tintítko tam přece vůbec nemůžou poslat, vždyť některé týmy první tyč obsazují urostlým útočníkem. Taky že Olomouc roh na první tyči prodloužila a ve vápně dohrála," kroutí Siegl hlavou.

Letenští ožili příchodem Rosického, především Václav Kadlec však jeho nabídek nevyužil.

„Tomáš je tak nadčasový, že ho jeho spoluhráči kolikrát ani nepochopí," všímá si bývalý obránce Jan Rajnoch.

„Sparta má vždy nějaké prohlášení. Jsem zvědavý, jaké vydá teď, když ztrácí na Olomouc sedm bodů," poznamenává Siegl.

Reklama

Související témata: