Hlavní obsah

Baník má smůlu, Plavšiče kupuje polský mistr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sešívaní už s ním nepočítali, Baník cítil svou šanci. Ostravští však mají smůlu. Srbský křídelník Srdjan Plavšič míří podle polských zdrojů z fotbalové Slavie do mistrovského Rakowa Čenstochová. Klub si ho vyhlédl jako náhradu na levou stranu za Patryka Kunu, který odešel do Legie Varšava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Peter Olayinka a Srdjan Plavšič oslavují gól během utkání osmifinále Konferenční ligy s Lincem. První už je pryč, na odchodu z Edenu je i druhý...

Článek

Žádné překvapení. Vývoj, který se dal očekávat. „Srdjan Plavšič je blízko přestupu do Rakowa Čenstochová," avizuje polský specializovaný server Pilka Nožna.

Plavšič se v létě vrátil do Edenu z úspěšného hostování v ostravském Baníku. Se sešívanými absolvoval přípravu, počítalo se ovšem s tím, že stejně odejde.

„V přípravě se bohužel zranil, což ho limitovalo. Za rok mu končí smlouva, registrujeme zájem ze zahraničí. Momentálně se připravuje s týmem, je jeho součástí a v momentě, kdy bude konkrétní nabídka, tak to s ním budeme řešit. Za rok by nás totiž čekalo prodloužení smlouvy, nebo případný rozchod," uvedl trenér Jindřich Trpišovský v pátek den před startem ligového ročníku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Exsparťan Srdjan Plavšič v barvách Slavie Praha.

Šéf klubu byl ještě konkrétnější. „Zajímá se o něj slovenský mistr, polský mistr... Preferujeme, aby Plavšič přestoupil. Když ne, tak by ho chtěl Baník získat na delší dobu," vyložil možné scénáře Jaroslav Tvrdík.

Plavšičovi vyšlo hostování v Ostravě, kde zaznamenal pět branek a devět asistencí. Baník o bývalého sparťana nadále stál, srbský šikula se o víkendu vypravil do Liberce sledovat jeho zápas. Premiéru Hapalův statický tým hrubě nezvládl, o to víc by se mu rychlý Plavšič hodil.

Jenže z návratu nebude nic. „Sedmadvacetiletý Srb je všestranným fotbalistou. Dokáže nastoupit kdekoliv na levé straně," píše Pilka Nožna a uvádí hodnotu hráče okolo jednoho milionu eur.

S Rakowem oslavil titul český reprezentant Tomáš Petrášek, poté však zamířil do Koreje. Bez zajímavosti není, že právě Čenstochovou vyřadila Slavia před rokem v play off o postup do Konferenční ligy.

Reklama