Hlavní obsah

Baník mi doporučil i Tomáš Vaclík, řekla posila Pepe Mena

Ostrava

V pondělí absolvoval zdravotní a zátěžové testy, v úterý se 22letý záložník José Mena Rodríguez hlásil na Bazalech trenérovi Luboši Kozlovi k úvodnímu tréninku v novém působišti. První Španěl, který kdy do Baníku přestoupil, by měl slezskému týmu pomoci především v přípravě gólových akcí. „Cítím, že mi lidé z Baníku věří. To je moc fajn. Důvěra je důležitá. Už se těším, až novému týmu pomůžu. S tím do Ostravy přicházím,“ řekl Pepe Mena klubovému webu Baníku.

Foto: FC Baník Ostrava

Posila fotbalového Baníku Ostrava ze španělské Sevillly - ofenzivní záložník Pepe Mena.

Článek

Mena, jenž do Ostravy přestoupil ze španělského týmu FC Sevilla, je prvním úlovkem nového sportovního manažera Baníku Aloise Grussmanna, který v letech 1991–1992 působil jako hráč v konkurenčním Betisu. „Od chvíle, kdy jsem přišel do kontaktu s Baníkem a jeho sportovním ředitelem panem Grussmannem, se mi vše začalo líbit," přiznal Mena, který doposud působil převážné v rezervním týmu Sevilly. V uplynulé sezoně si ale připsal i dva starty v Evropské lize, kterou andaluský tým počtvrté ovládl.

„O možnosti odejít do Ostravy jsem mluvil i s Tomášem Vaclíkem. Máme spolu dobrý vztah, byli jsme spolu v denním kontaktu a na to téma jsme se pobavili. Říkal mi, že o mě se sportovním ředitelem Baníku mluvil," prozradil Mena.

Na Ostravu, odkud 31letý odchovanec Vítkovic Vaclík pochází, dostal dobré reference. „Říkal mi, že město i klub jsou v pohodě. Přestup mi doporučil a jeho názor mi v rozhodování hodně pomohl," přiznal Mena, pro něhož je přestup do Baníku, kde podepsal smlouvu do konce roku 2023, prvním v kariéře.

„Cítil jsem, že už byl čas se rozloučit. V Seville jsem byl šestnácti let a pokaždé, když jsem oblékl klubový dres, jsem pro klub udělal všechno. Hodně jsem se toho naučil jako fotbalista, a především jako člověk," loučil se Mena ve španělských médiích s mateřským klubem.

Od neděle už jeho srdce patří Baníku. Přímo z tribuny Městského stadionu v Ostravě sledoval těsnou porážku s mistrovskou Slavií 0:1. „Líbilo se mi tempo zápasu a nasazení Baníku. K tomu, aby uspěl, mu chyběly jen detaily. Chtělo to prostě jen gól a k tomu chybělo maličko," poukázal Mena.

„Těším se až si ligu zahraju. Vím, že má dobrou úroveň. Pamatuju si zápasy, které Sevilla sehrála právě se Slavií Praha v Evropské lize. Slavia byla velmi silný soupeř, což o české lize něco vypovídá," dodal 175 centimetrů vysoký rodák ze španělské vesnice Utrera nedaleko Sevilly.

Reklama

Související témata: