Hlavní obsah

Liberec - Baník 0:0Baník nevyužil dlouhou přesilovku, v Liberci gól nepadl

Fotbalisté Ostravy v utkání 11. kola první ligy v dlouhé přesilovce jen remizovali v Liberci bez branek. Domácí hráli od 38. minuty bez vyloučeného kapitána Theodora Gebre Selassieho, ale v oslabení soupeře téměř k ničemu nepustili a naopak sami mohli v závěru rozhodnout. Baník v lize se Slovanem popáté za sebou bodoval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Ostravy Pavel Vrba.

Článek

Oba týmy čekají tři kola na vítězství. Ostravští venku v ligové sezoně i napopáté remizovali a v neúplné tabulce zůstali na 14. místě. Liberec doma v tomto ročníku nejvyšší soutěže počtvrté za sebou nevyhrál a je šestý. Má přitom jen o čtyři body více než Baník.

Liberečtí nastoupili v obvyklém rozestavení s třemi stopery. Severočechům se do sestavy vrátil jejich nejlepší střelec v ligové sezoně Van Buren, který minule proti Slavii nemohl hrát kvůli hostování z Edenu. Baník stejně jako před týdnem při porážce s Českými Budějovicemi nasadil dva útočníky Almásiho s Klímou.

Severočeši začali aktivněji a v úvodu Slezany přehrávali. V šesté minutě se dostal po kolmici za obranu Van Buren, ale brankář Laštůvka vyškrábl míč na roh. Ostravský veterán mezi tyčemi si o chvíli později poradil i s Preislerovou hlavičkou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vyloučený Theodor Gebre Selassie z Liberce.

Na opačné straně těsně minul Klíma. Ve 22. minutě hlavičkoval Matoušek jen do Laštůvky, o šest minut později gólman Baníku jen vyrazil Mikulovu ránu z hranice vápna před sebe, ale dobíhající Preislerovi se zakončit nepovedlo.

Ve 36. minutě Gebre Selassie ostře fauloval Plavšiče a sudí Batík po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ze záznamu domácího obránce vyloučil. Nejprve mu udělil pouze žlutou kartu. Severočeši dohrávali od 38. minuty v deseti i v minulém domácím duelu s Baníkem, v němž utrpěli porážku 0:2. Přesilovku mohl brzy využít Almási, ale ve 40. minutě hlavičkou zblízka gólmana Vliegena nepřekonal a první branky po zranění se nedočkal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Matoušek z Liberce a Nemanja Kuzmanovič z Ostravy.

Ostravští po změně stran měli v početní převaze více ze hry, ale domácí obrana pracovala dobře a nepouštěla soupeře do šancí. Výjimkou byla situace ze 68. minuty, kdy Cadu připravil Almásimu gólovou pozici, ale hostující útočník minul.

V 77. minutě se dostal do brejku liberecký Frýdek, vracející se Šehič však stačil srazit střelu na roh. Po něm se domácí marně dožadovali penalty za údajnou ruku. Domácí i v deseti vycítili šanci a v 83. minutě po dalším rohu Van Burenovu hlavičku vyrazil Laštůvka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gigli Ndefe z Ostravy.

Severočeši doma v lize s Baníkem potřetí za sebou neskórovali, ale v rozkouskovaném závěru už remízu udrželi. Trenérovi Slovanu Kozlovi tak částečně vyšel zápas proti slezskému klubu, kde před angažmá v Liberci působil.

11. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Batík - Pečenka, Kotalík - Szikszay (video). ŽK: Matoušek, Červ, Čvančara (kondiční trenér) - Cadu, Kaloč, Šehič, Almási. ČK: 38. Gebre Selassie (Liberec). Diváci: 3858.
Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý - Mikula, Červ (57. Purzitidis), Valenta, Preisler (87. Fukala) - Frýdek - Van Buren (90.+2 Rabušic), Matoušek (57. Prebsl). Trenér: Kozel.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Frydrych, Lischka, Šehič (86. Fleišman) - Cadu, Kuzmanovič (67. Tetour), Kaloč, Plavšič - Klíma (67. Tijani) - Almási. Trenér: Vrba.

Reklama