Hlavní obsah

Liberec - Ostrava 0:0Baník zahazoval šance, Stronati nedal penaltu

Liberec

Ostrava v Liberci vyhrávat neumí. Naposledy U Nisy triumfovala v dubnu 2010 a čekání si ještě protáhne, přestože ve 25. kole fotbalové ligy byla po většinu utkání lepším týmem. U Nisy remizovala bez branek 0:0. Vypracovala si však více šancí, v závěru první půle navíc neproměnil pokutový kop Stronati.

Foto: Radek; Petrášek, ČTK

Martin Koscelník z Liberce a Nsungani Gigli Ndefe z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

S nerozhodným výsledkem mohli být o přestávce spokojeni jednoznačně domácí, s předvedenou hrou nikoli. První poločas totiž patřil aktivnějším a nebezpečnějším hostům. Ostatně počet střel 6:1 pro Baník za prvních 45 minut je vypovídající.

Stav byl bezbrankový, přestože ve 38. minutě Ndefeho centr už skončil v brance Slovanu. Gól však nemohl platit, neboť sudí Zelinka ještě předtím přerušil hru, když pískl faul Mary na Tetoura a nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil Stronati, jenže zatřásl jen levou tyčí Knoblochovy branky. A gól z následné dorážky nemohl platit také, neboť míče se jiný hráč nedotkl.

Foto: Radek; Petrášek, ČTK

Martin Koscelník z Liberce (uprostřed) hovoří s rozhodčím.

V poslední minutě v první půli ukázal Zelinka na penaltovou značku podruhé za ruku Koscelníka, po konzultaci s VAR ovšem desítku odvolal. Opakované záběry odhalily, že obránce Liberce zastavil zakončení Filla hlavou.

Fleišman a spol. se tlačili za první brankou v průběhu celého úvodního poločasu, kdy byli dříve u odražených míčů. Ve 34. minutě Ndefe hledal před brankou Zajíce, ten však v tutovce na malém vápně míč hlavou netrefil. Ve 29. minutě zase pálil z dobré pozice vedle Fleišman.

Hned po pauze měl velkou šanci Juroška po centru Fleišmana, Knobloch střelu lapil. Liberec zahrozil dvacet minut po pauze, kdy po rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči těsně nad střídající Rondič.

Foto: Radek; Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Milan Knobloch.

V 67. minutě hlavičkoval Stronati pouze do náruče Knoblocha. Podobně v 76. minutě pálil zpoza vápna Karafiát. V závěru mohli hosté udeřit ze signálu po přímém volném kopu, domácí bod ubránili.

Když Ostrava vyhrála v Liberci před 11 lety naposledy, současný kouč Baníku Ondřej Smetana z toho radost neměl, neboť tehdy za Severočechy hrál. Tentokrát v jiné roli uhrál bod, blíže však měl k výhře.

25. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Paták, Nádvorník - Pechanec (video). ŽK: Mara, Jugas, Rondič, Karafiát, Mikula - Fillo. Bez diváků.
Liberec: Knobloch - Koscelník, Jugas, Purzitidis, Mikula - Pešek (69. Nečas), Karafiát, Faško, Mara (46. Sadílek), Mosquera (85. Fukala) - Rabušic (55. Rondič). Trenér: Hoftych.
Ostrava: Laštůvka - Juroška, Svozil, Stronati, Fleišman - Fillo (71. Holzer), Jánoš, Tetour (79. Kuzmanovič), Kaloč, Ndefe - Zajíc (79. Šašinka). Trenér: Daněk.

Reklama

Související témata: