Hlavní obsah

Baránka mrzí zahozené šance. Ve Slovácku je super kolektiv, cení si nový Svědíkův asistent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani ve druhém přípravném utkání na soustředění v chorvatském Umagu se jim nepodařilo zvítězit. Fotbalisté Slovácka po plichtě 1:1 s Hajdukem Split padli nečekaně s druholigovým maďarským celkem Budafoki MTE 0:1. Přitom měli po většinu utkání převahu, avšak v závěru inkasovali gól z penalty.

Foto: fcslovacko.cz

Fotbalisté Slovácka s maďarským Budafoki nečekaně padli.

Článek

„Bohužel jsme neproměňovali šance. Hlavně v prvním poločase jsme si jich vytvořili dost. Jenže jsme žádnou neproměnili," posteskl si pro klubový web hradišťský asistent Jan Baránek, který nedávno po přesunu z Baníku Ostrava doplnil realizační tým moravského mužstva, jemuž šéfuje hlavní kouč Martin Svědík.

Přestože jde stále o přípravu na jarní část první ligy, nezdar s papírově slabším soupeřem ho mrzí. „Každý zápas chceme pochopitelně zvládnout výsledkově i herně. Vyzkoušeli jsme si ale nějaké věci a víme, že máme ještě na čem pracovat. I maďarské mužstvo mělo dvě velké příležitosti, což by se nemělo stávat," uvědomuje si.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Baránka těší, že se fotbalistům Slovácka vyhýbají v zimní přípravě až na výjimky zdravotní problémy. „Na marodce je momentálně jen záložník Pavel Juroška," prozradil. Po pobytu v Turecku na začátku roku teď absolvuje s novým klubem už druhé soustředění. „Cítím se v novém působišti výborně. Kolektiv je ve Slovácku super. Jak mezi hráči, tak v realizačním týmu," pochvaluje si.

Pobyt v Chorvatsku uzavřou hradišťští fotbalisté sobotním duelem se slovinským NK Bravo. Zápas pro ně bude zároveň generálkou na pokračování nejvyšší soutěže. Poslední lednovou sobotu už bude Slovácko bojovat o ligové body s Českými Budějovicemi.

Na rozdíl od loňského léta, kdy zbrojilo na evropské poháry, se zdá, že v kádru mužstva, které figuruje v tabulce nejvyšší soutěže na osmé příčce, nedojde v zimní pauze zdaleka k tak podstatným změnám. Jedinou novou tváří je zatím jihokorejský ofenzivní záložník Seung-bin Kim, který přestoupil z druholigové Dukly Praha a podepsal smlouvu až do června 2026. Do sousedního Zlína naopak odešel útočník Kozák a nové angažmá si může hledat i ruský středopolař Ljovin.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice