Hlavní obsah

Bečka chystá pohovory, Plzeň nespasil ani velký Pilařův návrat

Praha

Divná věc. Plzeň se přetahuje se Slavií o titul, jenže šlágr na Letné vypadal, jako by o něj hrála Sparta... „Ztratili jsme tři body, které potřebujeme v boji o titul. Sparta nás předčila v důrazu a větší chuti vyhrát. Musíme si zápas rozebrat a s některými hráči důrazně pohovořit,“ ujišťuje trenér plzeňských fotbalistů Zdeněk Bečka, že nenechá výbuch bez povšimnutí.

Plzeň prohrála se Spartou - hodnocení Václava PilařeVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Plzeň svou roli ve šlágru kola hrubě nezvládla. Její kouč ovšem nelibě nese poznámky, že jeho mužstvo je nejslabší Viktoria od doby, kdy Plzeň opustil úspěšný kouč Pavel Vrba. „Proč myslíte!? Ztrácíme na Slavii jen dva body a do konce ligy zbývá ještě pět kol, takže ve hře je 15 bodů. Neskládáme zbraně!" zdůrazňuje Zdeněk Bečka.

Karty rozdala Krmenčíkova tutovka, kterou zahodil ve 4 minutě. „Kdybychom ji proměnili, utkání by se vyvíjelo jinak... Kluky její zahození znervóznilo, začali se dohadovat a ohlížet na rozhodčí. Přitom jsme jim říkali, že šlágr vyhraje klidnější tým. A tím jsme nebyli," přiznává Bečka. Jediným plzeňským pozitivem je tedy návrat Václav Pilaře na trávník po dvou letech. „Je to tak. Vašek i Kopic zlepšili hru po stranách, ale k obratu už to nevedlo," lituje Bečka.

Kalvárií zranění a operací zkoušený reprezentant se dostal poprvé od května 2015 do nominace na ligový zápas. Usedl na lavičku hostů a v nouzi hned také ve druhém poločase nastoupil.

„Je pro mě krásné, že mi koleno konečně dovolilo čtrnáct dnů trénovat a mohl jsme si i zahrát. Jen škoda, že v zápase, který pro nás nedopal dobře," lituje Václav Pilař.

Reklama

Související témata: