Hlavní obsah

Beránek je dál náš trenér, zní ze Slavie. Za týden už ale nemusí...

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Slavia nepotvrdila informaci, že den po skončení ligové sezóny odvolala trenéra Miroslava Beránka. „Pan Beránek zůstává trenérem Slavie do doby, než se sejde s představenstvem a majitelem klubu. K tomu podle mých informací nedojde dřív než na začátku příštího týdne,“ řekl v pondělí pro Sport.cz tiskový mluvčí Jiří Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Miroslav Beránek (vpravo) děkuje fanouškům za podporu po utkání s Plzní.

Článek

Kouč po sobotním prohraném duelu se Slováckem zamířil na dovolenou. „Mám smlouvu ještě na dva roky a rád bych ji dodržel. Rozhodnout však musí vedení klubu," uvedl Miroslav Beránek, který sešívané dovedl ke konečnému jedenáctému místu v lize.

Pro Slavii další zklamání, tím spíše, že na jaře znovu zabředla do záchranářských bojů.

Ačkoliv to zatím není oficiální, Beránkovo odvolání je zřejmě neodvratné. „Zatím jsou všechno jen spekulace. Jednání představenstva je může potvrdit - nebo všechno dopadne naopak a trenér Beránek bude pokračovat," poukazuje tiskový mluvčí Jiří Vrba.

Uhrin, Trpišovský - nebo někdo jiný...?

Podle zákulisních informací Slavia uvažuje o Dušanu Uhrinovi mladším, který skončil na lavičce Dinama Minsk. A také o Jindřichovi Trpišovském. Trenér Viktorie Žižkov dokonce pro iSport potvrdil, že se Slavií bude v úterý jednat.

„Nevím, co přesně má na mysli. V létě se po skončení sezóny lidé potkávají," říká Vrba.

Vukadinovič končí, Tamáse dál chtějí

Ke změnám samozřejmě dojde i v kádru. Červenobílí neuplatnili opci na srbského záložníka Vukadina Vukadinoviče, který v Edenu hostoval z Jablonce. Zájem naopak dál mají o obránce Krisztiána Tamáse, jehož si vypůjčili z AC Milán.

„Hráč je momentálně s maďarskou dvacítkou na mistrovství světa na Novém Zélandu. Chtěli bychom, aby u nás Krisztián pokračoval, musíme se však dohodnout s AC Milán. Na šampionátu však má možnost se ukázat a do hry může vstoupit někdo silnější než my," připomíná Vrba.

Přijdou nabídky na Škodu a Zmrhala?

Jistá zatím není budoucnost Milana Škody a Jaromíra Zmrhala. Útočníkovi v jeho životní sezóně unikla jen o gól koruna krále ligových střelců, mladého záložníka pak čeká domácí malé EURO jedenadvacítek.

„Milan Škoda před Vánoci prodloužil smlouvu, a jak sám říká, ze Slavie nikam neutíká. V případě zajímavé zahraniční nabídky by mu ovšem klub asi v odchodu nebránil. Podobný je i Zmrhalův případ. V dalším rozvoji kariéry bychom mu také nebránili, ovšem pouze v případě adekvátních podmínek," avizuje Vrba.

Reklama

Související témata: