Hlavní obsah

Bizarní termínovka. Liga se zarazí až den před Štědrým dnem, začne hned v půlce ledna

Praha
Aktualizováno

Taková sezona tady ještě nebyla. Podzimní část první fotbalové ligy kvůli nedávné koronavirové přestávce skončí až den před Vánoci 23. prosince. Ligové jaro začne v polovině ledna. Ligové grémium formou per rollam rozhodlo o nové podobě termínových listin obou profesionálních soutěží.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Slovanu Liberec Jan Mikula a Bořek Dočkal ze Sparty Praha se zdraví před ligovým utkáním ve skupině o titul. Letos si spolu zahrají ještě těsně před Vánoci...

Článek

Výjimečná doba si vyžádala výjimečné řešení.

Jako náhrada za měsíční nucenou výluku se bude nejvyšší soutěž hrát v prosinci až do vánočních svátků a do konce kalendářního roku by se mělo nakonec stihnout sehrát čtrnáct ligových kol.

Druhá liga se bude nově hrát až do poloviny prosince. Pořadí jednotlivých kol zůstane zachované podle původního rozlosování.

Moc variant k řešení termínové nouze nebylo. Jedno okno nabídl přerušený MOL Cup, pro jehož třetí kolo byla v původní listině vyhrazena středa 16. prosince. Poslední zápasy Fortuna ligy v letošním kalendářním roce se odehrají těsně před vánočními svátky ve středu 23. prosince.

"Členské kluby si kvůli nové termínové listině odsouhlasily zkrácení zimního přípravného období. Posunutí jarní části není možné s ohledem na plánované EURO a nejvyšší soutěž se proto znovu rozeběhne po necelých čtyřech týdnech patnáctým kolem již 16. ledna," avizuje LFA.

Ve druhé lize bylo třeba najít termíny pro čtyři kola, která nebylo možné sehrát během října. Soutěž se tak po hlasování klubů druhé nejvyšší soutěže proto bude hrát ještě první prosincový víkend a třináctým kolem se naváže potom na začátku března příštího roku.

Reklama

Související témata: