Hlavní obsah

Bod beru. Vsadil jsem na lásku, tvrdil dočasný kouč Olomouce Saňák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léčba „dočasným“ koučem Jiřím Saňákem, který v pondělí převzal olomouckou Sigmu po odvolaném Václavu Jílkovi, zatím nezabrala. V duelu s pražskými Bohemians udělal pět změn v základní sestavě, ale ovoce to nepřineslo. Hanáci, ač brzy prohrávali, sice dokázali výsledek otočit, ale vedení do přestávky neudrželi, ve druhé půli vypadli z role, a nakonec byli rádi za remízu 2:2. Doma nedokázali vyhrát už pošesté v řadě. Saňák ale zklamán nebyl.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zadumaný trenér Olomouce Jiří Saňák

Článek

Jak vám bylo, co se vám honilo hlavou, když jste při premiéře coby hlavní trenér už ve čtvrté minutě prohrávali?

Teď se ukaž, neposer se z toho. Nenadávej a pojď pomoci. To je všechno, co jsem z lajny mohl dělat. Všichni trenéři se za takové situace mohou uzoufat. Chce to ale prohodit nějaké dobré slovo, říct cokoliv, co hráče může zvednout.

Šlo gólu Prekopa, který to trefil parádně, zabránit?

Myslím, že těžko. Byl fakt krásný. Převzal míč a úžasně to tam švihnul.

Co jste si z utkání odnesl?

Především to, že jsem viděl, co jsem potřeboval. Pro nezaujatého diváka to byl velmi zajímavý zápas. Oba týmy chtěly vyhrát. Cením si toho, že vedoucí gól soupeře s námi nezamával. Dokázali jsme to otočit. Bohužel, z jediné situace jsme inkasovali podruhé, ale první poločas mě potěšil. Hlavně tím, že jsme neuvadli, nespadli dolů. Zajímala mě hodně energie týmu a ta se zvedla, to je zásadní.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kapitán Olomouce Vít Beneš

Druhý poločas ovšem ze strany vašeho týmu nebyl vydařený?

Vstoupili jsme do něj dobře, měli dvě šance, nebezpečné standardky, trefili jsme tyč. Musím ale uznat, že pak nám soupeř dělal problémy ve středu hřiště. Hála začal hrát pod hrotem, ze začátku se pohyboval na kraji a my si s tím nedokázali poradit. Pak nás i sám vymíchal a vyrovnal. Klidně mohli i vyhrát. Remíza je spravedlivá. Přesto nakonec mohl Pospíšil rozhodnout, ale Köstl jeho ránu vyhlavičkoval z brány. Kdyby to tam spadlo, nebylo by to zasloužené. Bod proto beru. Na tom, co jsme dnes předvedli, musíme postavit naši další práci.

Nicméně z pohledu, kde chcete být, je bod málo. Navíc znamená další domácí ztrátu?

Nebo zisk. Záleží, jak se na to díváte. Zápas má nějaký vývoj. Respektuji soupeře i své hráče, protože se vydali, a to jsem chtěl vidět. Zaručit výsledek nikdy nemůžete. To krásné nepřijde hned. Musíte tomu jít naproti, musíte si to zasloužit. Chvíli potrvá, než si přijdeme pro vítězství. Spravedlnost prostě funguje. Nikdo tady není kouzelník. Myslím, že kluci si to uvědomili. Bylo to znát. Samozřejmě, udělali i spoustu chyb a my na nich budeme pracovat.

Hodně se mluvilo o tom, že vaši svěřenci na tom nejsou dobře kondičně. Ve druhé půli se zdálo, že někteří toho mají plné zuby. Jak jste to vnímal?

Neviděl jsem to tak. Kluci hráli na maximum. Navíc stáli proti soupeři, který je hodně soubojový. Jsem rád, že jsme se jim v tom snažili vyrovnat. Právě souboje stojí nejvíce sil, ne běhání. O fyzičce bych proto vůbec nemluvil, je zbytečné toto téma otevírat.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce se radují z gólu

Podle základní sestavy to vypadalo, že jste vsadil na to nejzkušenější, co máte k dispozici. Bylo to tak?

Jsme v situaci, kdy to na nás padá. A ostřílení borci jsou od toho, aby to zvládli. Zároveň to však byla i reakce na soupeře. Taktická varianta.

Na levou stranu zálohy jste postavil Fortelného, který se po pětadvaceti zápasech, v nichž za Sigmu zatím nastoupil, konečně trefil.

Nedávno se mu narodila dcerka. Když se tak kdysi stalo v případě Pospíšila, měl nejlepší fazónu. Vsadil jsem proto na lásku.

Když jste tým převzal, říkal jste, že v první fázi můžete tým především nabudit…

Přišli noví asistenti Ivo Gregovský, David Bernatík, to jsou, jak já říkám, duracelky, ti jsou najetí a právě oni to hodně hecovali. Jsem rád, že jsme padali do střel, že hráči chtěli skákat hlavou proti kopačce, že jsme ten bod vyválčili. To je dobrý schůdek do lepší budoucnosti, základ toho, abychom si pro lepší výsledky došli.

Reklama

Související témata:
  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články