Hlavní obsah

Bohemians - Slovácko 1:0Bohemians zvládli souboj o čtvrté místo se Slováckem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Köstl 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians 1905 v nedělním 25. kole první ligy udolali v přímém souboji o čtvrté místo Slovácko 1:0. O výsledku rozhodl ve 49. minutě domácí obránce Daniel Köstl. Slovácko v nejvyšší soutěži podlehlo po předchozích dvou výhrách a na dnešního soupeře ztrácí z páté příčky tabulky tři body. Celek z Uherského Hradiště ale má k dobru středeční odložené utkání v Jablonci.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Merchas Doski ze Slovácka a Václav Drchal z Bohemians.

Článek

Bohemians v lize zvítězili počtvrté v řadě a dnešního protivníka porazili potřetí v sezoně. Vedle říjnové ligové výhry 4:2 uspěli "Klokani" na hřišti Slovácka i v březnovém čtvrtfinále domácího poháru (2:1). Slovácko prohrálo venku podruhé za sebou, naposledy podlehlo v Edenu 0:2 pražské Slavii.

Duel sousedů v tabulce nabídl v prvním poločase fotbal plný osobních soubojů, ale bez větších šancí. Jediný náznak měl po půlhodině domácí Drchal, který před odkrytou bránou těsně nedosáhl hlavou na centr z pravé strany.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Radost hráčů Bohemians po gólu Daniela Köstla.

Skóre ze změnilo až krátce po změně stran. Kovařík poslal zleva ostrý centr do pokutového území a Köstl hlavou překonal brankáře Nguyena. Čtyřiadvacetiletý bek navázal na vítěznou trefu z minulého kola proti Plzni (2:1) a prosadil se podruhé v ligové sezoně.

Takřka pět tisíc diváků ve vršovickém Ďolíčku ani po změně stran mnoho brankových příležitostí nevidělo. Šanci na zvýšení měl Prekop, jenž sám před gólmanem netrefil míč čistě. V závěru se neujala další Köstlova hlavička ani na druhé straně Vechetovo zakončení ve skluzu.

Slovácko nebylo směrem dopředu nebezpečné a připsalo si druhou jarní ligovou porážku. Bohemians prodloužili sérii neporazitelnosti na pět utkání a vítězně se naladili na středeční semifinále poháru na hřišti Slavie.

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 49. Köstl. Rozhodčí: Orel - Leška, Hádek - Machálek (video). Bez karet. Diváci: 4912.
Bohemians: Jedlička - Hůlka, Křapka, Vondra - Köstl, Jindřišek, Beran, Kovařík (90. Dostál) - Prekop (75. Necid), Hála (75. Jánoš) - Drchal (63. Matoušek). Trenér: Veselý.
Slovácko: Nguyen - Reinberk (87. Trávník), Břečka, Kadlec - Kalabiška, Havlík, Daníček, Kim Sung-pin (73. Šašinka), Doski (58. Sinjavskij) - Petržela (73. Brandner), Mihálik (58. Vecheta). Trenér: Svědík.

Reklama