Hlavní obsah

Klokani porazili Slovácko a jistí čtvrté místo. Rozjetá Sparta dál stíhá vedoucí Slavii

Aktualizováno

Čtyři utkání 25. kola měla v neděli na programu fotbalová Fortuna liga. Pražská Sparta i nadále pronásleduje vedoucí celek tabulky Slavii, Brno po divokém zápase porazila 3:1. Důležité body si připisují také Teplice, které i přes dlouhou početní nevýhodu nakonec na Hradec Králové vyzrály poměrem 1:0. Na poslední chvíli udeřil Jablonec, který proti Pardubicím vydřel výhru 1:0. Na čtvrté příčce tabulky se před svým dnešním soupeřem osamostatnili Bohemians, jimž výhru 1:0 nad Slováckem vystřelil Köstl.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Bohemians oslavují gól Daniela Köstla.

Článek
Fotogalerie

Sparta pokračuje ve spanilé formě. Letenský celek sice proti Zbrojovce Brno od 17. minuty prohrával, za dalších sedm minut se ovšem o otočení výsledku postarali Krejčí s Kuchtou. V závěru poločasu se domácí radovali ještě jednou, po přezkoumání u videa nakonec branka kvůli Čvančarově hře rukou neplatila.

Po změně stran se naopak jako jediný zapsal do listiny střelců domácí Tomáš Wiesner, který navýšil vedení svého celku na konečných 3:1. Brno v závěru přečkalo další šance soupeře, z Letné přesto odjíždí s prázdnou. Sparta se další výhrou znovu dotáhla na vedoucí Slavii.

Bohemians na čtvrtém místě Fortuna ligy? Práce trenéra Veselého. Příspěvek z pořadu Přímák s Janem Kollerem.Video: Sport.cz

Jediná branka rozhodla duel Teplic proti Hradci Králové. Krátce po dvaceti minutách hry se z pokutového kopu prosadil Matěj Hybš. Tepličtí v úvodu druhého poločasu přišli o vyloučeného Yassera Noura, ani dlouhá početní převaha však Votrokům nepřinesla kýženou vyrovnávací branku. Teplice tak za vítězství 1:0 berou tři body.

Studio se Sieglem, Rajnochem a Podaným
Všechny nedělní zápasy z FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Studio moderátora Davida Sobiška začíná v 15:30, jako expert se představí Horst Siegl. K zápasu Bohemians Praha 1905 vs. 1. FC Slovácko pak dorazí dvojice expertů Jan Rajnoch a Jakub Podaný. Sestřih všech nedělních odehraných utkání 25. ligového kola FORTUNA:LIGY nabídne od 20:30 na O2 TV Sport pořad F:INITO.

Vyrovnaná bitva byla k vidění v Jablonci, kam zavítaly znovuzrozené Pardubice. Diváci se na jedinou branku načekali pořádně dlouhou dobu. V 89. minutě utkání rozhodl jablonecký Jan Chramosta, který se zapříčinil o čtvrtou výhru svého celku v řadě. Pardubice se po další porážce drží na posledním místě tabulky.

A jediný gól nakonec rozhodl i přímý souboj o čtvrtou pozici mezi Bohemians a Slováckem. O výhře domácích klokanů rozhodl ve 49. minutě domácí obránce Daniel Köstl. Slovácko v nejvyšší soutěži podlehlo po předchozích dvou výhrách a na dnešního soupeře ztrácí z páté příčky tabulky tři body. Celek z Uherského Hradiště má ale k dobru středeční odložené utkání v Jablonci.

Program 25. ligového kola
Sobota
Zlín - České Budějovice 5:1
Ostrava - Liberec 0:0
Mladá Boleslav - Plzeň 0:0
Slavia - Olomouc 4:0
Neděle
Teplice - Hradec Králové 1:0
Branka: 22. Hybš z pen.
Sparta - Brno 3:1
Branky: 20. Krejčí, 24. Kuchta, 49. Wiesner - 17. Řezníček
Jablonec - Pardubice 1:0
Branka: 89. Chramosta
Bohemians - Slovácko 1:0
Branka: 49. Köstl

Reklama

Související témata: