Hlavní obsah

Boleslavský kapitán Magera věří, že si ještě zahraje Evropskou ligu

Čtyři roky marně dobývá Lukáš Magera bránu Evropské ligy. Mladá Boleslav pokaždé skončila dřív, než se přiblížila základní skupině. Třiatřicetiletý kapitán Středočechů ale věří, že se mu splní přání a zahraje si ji.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Mladoboleslavští fotbalisté se radují z gólu v Teplicích, který vstřelil Golgol Mebrahtu (druhý zprava). Vpravo Lukáš Magera.

Článek

„To bych opravdu moc rád! Mám tu smlouvu ještě na dva roky. Chtěl bych to s Boleslaví prolomit a Evropskou ligu si zahrát. Zatím nám nebyla souzena. Je to zvláštní pocit, když pak sledujete los a vidíte, s kým si zahrají Sparta, Plzeň nebo Liberec. Věřím, že se toho ještě dočkám," přiznal v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

O tom, že je stále útočníkem a střelcem první třídy, přesvědčil v pátečním duelu s Hradcem Králové, v němž parádním gólem z trestného kopu přispěl k vítězství 2:0 a pojistil tři body. „Na hřišti už nebyli Jakub Rada ani Jirka Fleišman. Bylo to pro leváka, tak jsem vzal míč. Viděl jsem, že si hradecký gólman Ottmar nepostavil zeď moc dobře. Míč jsem poslal k tyči, kam přesně zapadl," popsal svoji trefu.

Jak zůstat na špici a nahradit Radu

Boleslav se nejméně do nedělního večera usadila na samém vrcholu tabulky. Jenže vydržet tak vysoko delší čas nebo dokonce až do 30. kola se jí ještě nikdy nepodařilo. „Co k tomu potřebujeme? Vyrovnané kvalitní výkony. Pro nás bude situace nyní hodně těžká, protože se zranil Jakub Rada, který patří ke klíčovým hráčům. Máme ale kvalitní kádr, takže věřím, že ho dokážeme nahradit," konstatoval.

„Boleslavské mužstvo je dobře poskládané i výborně fyzicky připravené. Záleží jen na nás, jestli dobré výkony dokážeme zopakovat, případně vyhrávat i zápasy, které se nám herně tolik nepovedou. Důležité je, že jsme sami sobě především v Teplicích dokázali, že umíme vyhrávat i venku. Samozřejmě body z domácích zápasů jsou základem. Nesmíme nic podcenit. Ligu máme dobře rozjetou, ale stačí dva nepovedené zápasy a všechno se obrátí," dodal.

Ztráta s Karvinou pořád mrzí

Středočeši ale mohli vést ligu s komfortním náskokem bez ztráty bodu. Nebýt domácí prohry s Karvinou. „Samozřejmě i s odstupem času taková prohra mrzí, těch bodů je hrozná škoda, ale vrátit to nejde. Nemá cenu se tím trápit. Říkám si, že kdybychom porazili Karvinou, třeba bychom nevyhráli v Teplicích. V každém případě jsme rádi za dvanáct bodů z pěti zápasů. To je dobrý vstup do ligy," vracel se k senzační porážce.

Mladoboleslavští brali páteční výhru nad Hradcem jako povinnou, ale i jako omluvenku za Karvinou. „Dá se to tak říct. Chtěli jsme Hradec porazit a napravit to. Herně ale nebyl páteční zápas z naší strany moc koukatelný. Nejdůležitější jsou ovšem tři body a cenná je i nula vzadu," oddechl si

Druhý podzimní gól Mageru přiblížil předním příčkám tabulky střelců. Loni útočil i na pomyslnou královskou korunu. „Nepřemýšlím o ní. To už mám za sebou. V minulé sezóně, kdy jsem měl na kontě čtrnáct gólů, jsem to trochu v hlavě měl. Jsem rád, že góly zase dávám, ale pro mne je prvořadý úspěch mužstva. Ať dává góly kdokoliv z kluků, hlavně když budeme vyhrávat," přesvědčuje.

Protekci v reprezentaci od Jarolíma nečeká

Reprezentaci vede Karel Jarolím, který v Boleslavi trénoval. Na první sraz povolal Jakuba Radu, který se ale v pátek vážně zranil. Magera od něj ale protekci nečeká.

„Pozvánku a protekci nečekám, i když mám jen čtyři starty. Je mi třiatřicet let. Kluci v tomhle věku v národním mužstvu postupně končí. Jsou tu mladí střelci, kteří si o nominaci říkají. Já už se soustředím na dobré výkony v klubu. Chci Bolce pomoci k co nejlepším výsledkům. Teď před sebou máme čtrnáctidenní pauzu. Bude čas si odpočinout i pořádně potrénovat. A jít dál za splněním přání," rozloučil se Magera.

Reklama

Související témata: