Hlavní obsah

Boss zvýšil podíl. Kolik procent drží Křetínský ve Spartě?

Aktualizováno

Loni v listopadu se svou česko-slovenskou investiční skupinou koupil 27 procent ve slavném londýnském klubu West Ham United FC. Boss si teď upevnil pozici i v letenském klubu. Fotbalová Sparta Praha informuje o úpravě vlastnické struktury. V akciové společnosti 1890s holdings drží 56 % a jednu akcii právě předseda představenstva klubu Daniel Křetínský společně s manažery ze skupiny EPH. Tento majetkový podíl je reprezentován společností EP Sport Holdings.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Křetínský po jednom z vítězných zápasů v Evropské lize.

Článek

Čísla se změnila. Když Daniel Křetínský v listopadu vstupoval do West Hamu, měl český miliardář ve firmě 1890s holdings 50 procent plus jednu akcii, slovenský miliardář Patrik Tkáč drřžel téměř 44 procent, zbytek s nimi spříznění manažeři.

Akciová společnost 1890s holdings je majoritním vlastníkem (99,9 %) AC Sparta Praha fotbal, a.s.

Sparta teď oficiálně informuje o úpravě vlastnické struktury.

"Ve společnosti 1890s holdings drží 56 % a jednu akcii předseda představenstva klubu Daniel Křetínský společně s manažery ze skupiny EPH. Tento majetkový podíl je reprezentován společností EP Sport Holdings. Zbývající podíl ve výši 44 % minus jedna akcie je kontrolován Patrikem Tkáčem a skupinou J&T Private Equity Group (prostřednictvím společnosti J&T Capital Partners)," uvádí klub ve svém prohlášení.

Jak dodává, 1890s holdings a.s. zároveň drží 27% ve společnosti WH Holding Limited, která plně vlastní klub West Ham United.

Reklama

Související témata: