Hlavní obsah

Brazilský trumf ulovila Slavia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho dovednosti a produktivita oslnily řadu klubů, Mladá Boleslav na něj dostala čtyři konkrétní nabídky. Brazilský fotbalový záložník Ewerton si nakonec vybral Slavii, hned po návratu z dovolené v pátek podepsal v Edenu tříletou smlouvu. Na novou výzvu se těší.

Foto: SK Slavia Praha/Marko Iglić

Slavia představila další posilu - Brazilce Ewertona.

Článek
Fotogalerie

Slavia hlásí už čtvrtou posilu před novou sezonou. Ke krajnímu univerzálovi Davidu Douděrovi z Mladé Boleslavi, útočníkovi Václavu Jurečkovi ze Slovácka a stoperu Eduardu Santosovi z Karviné přibyl v pátek vpodvečer hbitý křídelník Ewerton, jenž přichází stejně jako Douděra z Boleslavi.

„Je pro mě velkým potěšením tu být. Jsem hrdý na to, že jsem v nejlepším klubu v České republice, že mám možnost za takový klub hrát. V minulé sezoně jsem měl skvělá čísla, ale to už je minulost. Jsem v novém týmu, se kterým chci být úspěšný a kterému chci pomoci. Doufám, že nás čeká společně skvělá sezona," vyznal se pro slávistický web Ewerton.

Přestup šikovného Brazilce, jenž v minulém ligovém ročníku zaznamenal jedenáct gólů a šest asistencí, se nějakou dobu propíral. Slavia nebyla jediným zájemcem, v Boleslavi ležely na stole čtyři konkrétní nabídky. Ta z Edenu vyhrála.

Fortuna ligu si podmaňují fotbalisté z Brazíliie. Neměly by české kluby hledat posily právě tam? Diskuse v pořadu PŘÍMÁK.Video: Sport.cz

„Ewerton ukázal v lize obrovskou kvalitu směrem dopředu. Jeho herní typologie nám během jarní části sezony trochu chyběla, proto věříme, že bude pro Slavii posilou a uplatní svůj potenciál," radoval se z příchodu pětadvacetiletého dribléra sportovní ředitel sešívaných Jiří Bílek.

Ewertona zdobí ofenzivní schopnosti, nebojí se hrát jeden na jednoho, náramně si rozumí s míčem. V tomto směru může červenobílým jistě pomoct. Otázkou je, jak se bude chovat směrem do defenzívy, v téhle činnosti míval rezervy.

Každopádně ve středočeském klubu se vypracoval v klíčovou figuru v sestavě. „Ewertonovi jsme vyhověli v jeho touze přestoupit do předního tuzemského klubu hrajícího evropský pohár. Děkujeme mu za odvedené výkony i nastřílené góly při jeho působení v Mladé Boleslavi a v novém působišti přejeme sportovní úspěchy. Zároveň děkujeme za korektní způsoby jednání představitelům všech klubů, které o Ewertona v uplynulých dnech projevovaly zájem," podotkl boleslavský generální ředitel David Trunda.

Slavia hledala posílení na post levého křídla i proto, že se jedná o přestupu Petera Olayinky do zahraničí. Ewerton přišel do Boleslavi v lednu 2019 ze slovenských Zlatých Moravců. Sezonu a půl strávil i na hostování v Pardubicích, kde se rozehrál. V uplynulé sezoně se rozzářil.

Reklama

Související témata: