Hlavní obsah

Breznaník chce na nejlepší adrese slavit záchranu i titul

Liberec

S Libercem před třemi lety vyhrál mistrovský titul, teď přichází na hostování přispět k jeho záchraně. Fotbalista Michal Breznaník nadále patří Spartě, takže má jasný ideální jarní scénář - oslavit záchranu Liberce a titul Letenských. „V Liberci jsem zažil svá nejlepší fotbalová léta. Na Slovan mám velmi dobré vzpomínky. Jsem šťastný, že jsem zase tu,“ poukazuje po návratu do známého prostředí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Breznaník (v bílém) v utkání Sparty na Dukle. Právě na Julisce může zažít obnovenou libereckou premiéru...

Článek

Velkou část podzimu promarodil, v zimě vyhlásil restart kariéry. Těsně před startem jara však Michal Breznaník dostal další konkurenci. Sparta přivedla Jakuba Řezníčka a Václava Kadlece.

„V příštích hodinách a dnech budeme zvažovat, zda také někoho neuvolníme. Abychom byli co nejsilnější na jaro, ale zase abychom nebránili sportovnímu růstu hráčům, kteří by se přes posily nedostali do sestavy," avizoval trenér Vítězslav Lavička.

Na jeho slova došlo, Breznaník zamířil na hostování do Liberce.

„Rozhodli jsme tak na základě zvážení všech okolností. Michal po návratu po zranění pracuje velmi poctivě a tvrdě, ale u nás by teď měl asi jiné zápasové vytížení, než bychom si my i on přáli. Měl by hrát pravidelně," vysvětlil Lavička.

Po operacích už je fit

Breznaník by se v prvním jarním duelu s Příbramí nedostal ani na lavičku, změnu tedy uvítal. „Hlavní roli hrály asi nové posily Sparty. Věděl jsem, že se mnou rázem nepočítají ani na lavičku. Chtěl jsem hrát, a když se ozval Liberec, neváhal jsem. Doufám, že zase začnu hrát a dostanu chuť k fotbalu," líčí Breznaník v rozhovoru pro klubové stránky Slovanu.

Letnou ovšem neopustil ukřivděný. „To ne, jsou to dobré posily, koneckonců, proti Příbrami se to ukázalo. Za to jsem rád a doufám, že kluci získají titul."

Slovenský křídelník v sezóně 2011/12 pomohl Liberci dvanácti góly k mistrovskému titulu. Teď je pro něj podstatné, že se cítí velmi dobře a zase může hrát. „Měl jsem toho více. Byl jsem na dvou operacích, ale už je to za mnou a jsem stoprocentně připravený k zápasům," hlásí před pátečním duelem na Dukle.

Co odehrál za šest týdnů, sbíral pak dva a půl roku

Po odchodu ze Slovanu zamířil do Ruska, pak se objevil ve Spartě. Nikde toho ale moc neodehrál.

„Bylo to pro mě trošku kruté, byl jsem častokrát zraněný. Spočítali mi, že jsem odehrál přibližně 500 minut. To, co jsem odehrál za šest týdnů v Liberci, jsem pak posbíral za dva a půl roku... Nedá se nic dělat, takový je fotbal a jednou jste nahoře, jednou dole. Už je to ale za mnou a já jsem připravený dál hrát," těší se.

Radost mu nekazí ani hrozba sestupu. Liberec čeká tvrdá bitva o záchranu. „Nevadí, věřím, že půjdeme nahoru," ujišťuje Breznaník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice