Hlavní obsah

Bubeník Čechíno má nástupce, také kapitán lvíčat Brabec umí do škopků praštit

Praha

Nejen božský Zlatý slavík Karel Gott byl hvězdou vánočního večírku fotbalistů Sparty. Když byla zábava v nejlepším, za opuštěná bicí zasedl Jakub Brabec a krátkým řízným sólem nadchl spoluhráče i všechny přítomné. Mladý stoper dal najevo, že za bubny není žádný amatér. Na krátké vystoupení si navíc troufl rovnou v pražském Hard Rock Café, jehož interiér zdobí relikvie skutečných muzikantských hvězd.

Foto: archiv Jakuba Brabce

Sparťanský obránce Jakub Brabec si umí se škopky poradit...

Článek
Fotogalerie

Všechny překvapil. Talentovaný stoper, který má před sebou fotbalovou budoucnost. Jako kapitán dovedl reprezentační devatenáctku k titulu vicemistrů Evropy a letos si na něco podobného troufne na domácím šampionátu také se lvíčaty do 21 let.

Tak znají Jakuba Brabce (22) fanoušci i soupeři.

A najednou se vybarvil jako bubeník. „Za všechno může Láďa Krejčí, on mě vyhecoval," ‚děkuje' Brabec za své veřejné vystoupení dlouholetému parťákovi ze zázračného sparťanského ročníku 1992.

Až dosud byl jediným bubeníkem českého profesionálního fotbalu reprezentační gólman Petr Čech. Brankář Chelsea už má za sebou i vystoupení jako exkluzivní host kapely Eddie Stoilow. Čechíno jako bubeník vystoupil také v Českém domě ve Vratislavi během mistrovství Evropy 2012.

Čechovi si netroufá konkurovat

A teď najednou dostal mladého konkurenta. „Ale kdepak. Čechíno by mě převálcoval, netroufnul bych si mu konkurovat," kroutí Brabec hlavou.

Netají však, že doma u rodičů za škopky rád usedá. „Občas do toho fláknu. Byl to takový tátův sen. Jenže já vydržel chodit do hudebky asi jen tři měsíce," líčí obránce, jemuž letenští spoluhráči podle stejnojmenné zmrzliny přišili přezdívku Brumla.

„Kdyby byl kluk bubeník, měl bych asi menší nervy," usmívá se otec Jan.

Bude se však muset smířit s tím, že Kuba profesionálním bubeníkům konkurovat nebude.

„Ne, ne. Opravdoví machři cvičí dvakrát, třikrát denně, kdežto já si sednu za bubny jen občas. Nejsem ani pára z jejich hovínka," ujišťuje Brabec se smíchem, že na trávníku se pod tlakem soupeřových útočníků cítí mnohem jistější.

Reklama

Související témata: