Hlavní obsah

Budějovice vyztužily ofenzivu. Posilu přivedly z Plzně

České Budějovice

Fotbalové České Budějovice hlásí posilu do útoku. Jen pár dnů před startem nového ligového ročníku získaly z Plzně na roční hostování Lukáše Matějku. Dynamo o jeho příchodu informovalo na klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Českých Budějovic David Horejš získal další posilu do ofenzivy.

Článek

Dvaadvacetiletý forvard se stal po Šulcovi a Ekpaiovi už třetím hráčem Viktorie, jenž bude v příští sezoně působit na jihu Čech.

Matějka naposledy působil v druholigovém Ústí nad Labem, v němž nasázel šestnáct gólů a byl druhým nejlepším střelcem celé soutěže. V letní přípravě zasáhl do dvou ze čtyř zápasů Viktorie a skóroval právě proti Dynamu. Šikovný útočník přitom vyrazil do známého prostředí, vždyť budějovický dres oblékl už v sezoně 2016/17. V jedenácti utkáních dal tehdy jednu branku.

„Lukáš prožil v loňském ročníku výbornou sezonu v Ústí nad Labem a věříme, že se mu bude dařit i u nás. Přesto náš kádr není stále uzavřený a věříme, že se nám do ofenzivy povede získat ještě dva hráče. Rádi bychom přivedli ještě jednoho útočníka a jednoho záložníka. Naším cílem je, abychom měli silný kádr," uvedl pro oficiální internetové stránky generální manažer a člen představenstva klubu Martin Vozábal.

Reklama

Související témata: