Hlavní obsah

Buďme rádi, že Sparta má Křetínského, myslí si Rada. Co ho na chování miliardáře mrzí?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkušený fotbalový kouč Petr Rada je aktuálně bez angažmá. V pořadu Přímák na Sport.cz se rozpovídal o svých někdejších nadřízených - Miroslavu Peltovi a Danielu Křetínském. „Ve Spartě jsem nebyl dlouho, s panem doktorem Křetínským jsem se, myslím, sešel dvakrát. Jednou, když mě přijímal, a jednou po nějakém zápase,“ vypráví 63letý kouč ve fotbalovém studiu Sport.cz.

Petr Rada porovnává působení pod Miroslavem Peltou a Danielem Křetínským.Video: Sport.cz

 
Článek

Přiznává, že komunikace s majitelem letenského klubu občas vázla i jeho vinou. „Neumím psát esemesky," usměje se. O majiteli Sparty a menšinovém vlastníkovi londýnského West Hamu však mluví s velkým respektem. „Buďme rádi, že ho Sparta má," říká Rada.

Nejen zkušený kouč, ale i většina fanoušků vnímá, kolik finančních prostředků už mladý podnikatel do Sparty napumpoval. Jenže mistrovské tituly zůstávají i tak na Letné pouze snem a z tribun se ozývá kritika. „Samozřejmě úspěchy nejsou takové, jako by měly být, ale pokud nebude pan Křetínský, tak nebude Sparta," tvrdí kouč, ale následně svůj výrok poupravuje.

Nikomu nevadí, že šéf Plzně řídí od lajny rozhodčí, stěžuje si Petr Rada.Video: Sport.cz

„Možná, že by ji měl mít někdo jiný, ale pan Křetínský tam vkládá nemalé prostředky a já bych mu přál úspěch," pokračuje s tím, že jedna věc ho však na spolupráci s Danielem Křetínským mrzí. O co přesně šlo, to prozradí video Sport.cz z pořadu Přímák.

Kam povedou další kroky Petra Rady? Trenér odpovídá v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Řeč pochopitelně přišla i na Miroslava Peltu. Ten v minulosti také působil v roli funkcionáře na Letné, teď šéfuje Jablonci. A jak tedy ze srovnání vychází jablonecký boss? „Pan Pelta je takový lidovější...," prozrazuje Rada, který byl hlavním trenérem severočeského celku téměř pět let v kuse, než se na jaře dohodl na ukončení spolupráce. „Oběma bych popřál, ať se jim daří. A jsem rád, že jsem je potkal," dodává na adresu Křetínského s Peltou.

PŘÍMÁK s Petrem RadouVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: