Hlavní obsah

Bylo mi kluků z Baníku líto, svěřil se po vysoké výhře Plzně Baránek

Ostrava

V Baníku fotbalově vyrostl, teď se obránce Viktorie Plzeň Jan Baránek společně s mnoha dalšími ostravskými odchovanci v jiných klubech Synot ligy podílí na jeho stále pravděpodobnějším pádu o soutěž níže. V neděli to byla právě mistrovská Plzeň, kdo v Ostravě zasadil Baníku v podobě porážky 0:4 další těžký direkt. A Baránek při svém druhém návratu do Ostravy od přestupu užil zápas poprvé na hřišti.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva plzeňský obránce Jan Baránek, ostravští Marek Červenka s Tomášem Mičolou a Tomáš Hořava z Plzně.

Článek

„Po třetím našem gólu už mi bylo kluků z Baníku opravdu líto, protože vím, jaké to je často prohrávat. V prvním poločase mě ale překvapili, protože hráli opravdu dobře. Ale jakmile inkasovali, tak se úplně sesypali," povídal 22letý obránce Baránek.

„Baník teď hraje v každém zápase úplně o všechno a asi se jim nehraje úplně dobře. A když dostanou gól, je to ještě horší, obzvláště proti takovému týmu, jaký máme v Plzni," vcítil se do pocitů ostravských fotbalistů rodák z Dolního Benešova na Opavsku.

Syn současného trenéra druholigové Opavy a bývalého hráče Baníku Jana Baránka staršího odešel do Plzně v prosinci loňského roku, současný tým Ostravy už ale moc nepoznával. „Asi není úplně dobře, když na soupisce Plzně je stejný počet odchovanců Ostravy, jako na soupisce Baníku. Kluci, kteří by tady pro tento tým dřeli, třeba Staško nebo Foltýn, tady už nejsou. Možná neměli až takovou kvalitu, ale rvali by se za Baník. To mi tu chybí," svěřoval se Baránek.

Když reprezentační obránce přestupoval do Plzně, byl Baník v lize pátý. Od té doby ale dokázal vyhrát pouhé tři zápasy. Dva v jarní části minulé sezóny na Bohemians a doma s Českými Budějovicemi, jeden nyní na podzim doma s Olomoucí. „Je mi líto, co se s Baníkem děje. Kvůli těm klukům, co tady hrají i kvůli fanouškům. Dál bych to ale asi nekomentoval. Jsem pryč už skoro rok a nevím, jak to tady teď je," říkal Baránek.

Reklama

Související témata: