Hlavní obsah

Bývali jsme kamarádi, teď už ne, spálil všechny mosty, vypořádal se Petržela s Jiráčkem

Plzeň

Schytal to od diváků. A nejen od nich. Ráznou reakci mohl Petr Jiráček zaznamenat i od hráčů svého bývalého klubu, proti kterému se ve šlágru kola Synot ligy postavil v dresu fotbalové Sparty. Plzeňští se s ním rozhodně do nějakých přátelských hovorů nepouštěli.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský záložník Milan Petržela (vlevo) se raduje z gólu proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Takřka ho zavrhli. "My jsme se s ním nebavili, my si s ním nemáme co říct. Bývali jsme kamarádi, teď už nejsme," řekl záložník Plzně Milan Petržela.

To vše kvůli nedávnému příchodu Jiráčka z Německa do Sparty. "Mrzí mě to, protože Plzeň ho poslala do velkého fotbalu a on spálil všechny mosty. To není ani dobrý příklad pro malé kluky, co to vidí a čtou," dodal Petržela.

Jiráček nebyl zase až tolik zaskočen, i když mnohdy bývá zvykem bývalé hráče toho či onoho klubu vítat poněkud vřeleji. Kromě porážky 1:2 si odnesl ne zrovna příjemný zážitek.

"Čekal jsem to, protože jsme v Čechách," podotkla letní posila Sparty z Hamburku. "Já mám ale svědomí čisté, Plzni nic nedlužím, svoji práci jsem tady odvedl," dodal Jiráček, jenž ve Viktorii působil v letech 2008 až 2011.

Velmi ostře se proti bývalé hvězdě klubu postavili i fanoušci. "Ze Sparty se odchází do Plzně a ne naopak," dali na transparentu najevo jasně, co si myslí.

"Mrzí mě, že se fanoušci takhle zachovali, ale s tím nic neudělám. A jak jsem říkal, teď jsem ve Spartě a jsem tam spokojen. Plzeň házím stranou, je to minulost a já se dívám dopředu. A tam je Sparta," prohlásil středopolař.

Reklama

Související témata: