Hlavní obsah

Bývalý kapitán reprezentace se vrací domů! Suchý posílil Mladou Boleslav

Aktualizováno

Získali velkou posilu. Necelý měsíc před startem nového ligového ročníku se vedení fotbalistů Mladé Boleslavi dohodlo s třiatřicetiletým obráncem Markem Suchým na dvouleté spolupráci. Bývalý reprezentant a kapitán náodního týmu se upsal středočeskému klubu do 30. června 2023. Suchý se již s mužstvem připravoval, k týmu trenéra Karla Jarolíma se připojil také další exslávista a reprezentant Milan Škoda.

Foto: fkmb.cz

Marek Suchý už patří Mladé Boleslavi.

Článek

Česká liga registruje velký návrat. Mladoboleslavská defenzíva získala herně i charakterově vyzrálou osobnost s mnoha zkušenostmi z domácího i zahraničního fotbalu.

„Jsem rád kvůli sobě i rodině, že se vracím do české ligy po dlouhých fotbalových letech v zahraničí a budu se snažit naplnit očekávání Mladé Boleslavi. Věřím, že spolupráce s trenérem Jarolímem bude fungovat. Pro příští ligový ročník budeme mít tým opravdu silný a už nyní je vidět, že se skládá dobrá parta," avizuje Marek Suchý na klubovém webu ambice osobní i týmové.

Marek Suchý se po zranění vrací do reprezentaceVideo: Sport.cz

„Jsem velmi rád za další velkou osobnost v Mladé Boleslavi. Marek Suchý je zárukou velkého profesionála, který se vrací do české ligy po velmi úspěšných zahraničních angažmá. Jsem si jistý, že výraznou měrou pomůže týmu na hřišti i v kabině," pochvaluje si prezident klubu Josef Dufek.

„Marek se společně s rodinou chtěl po více než deseti letech v zahraničí vrátit do Česka a jsem velmi rád, že jsme mu přání pomohli naplnit," avizuje Viktor Kolář z agentury Sport Invest, jež hráče zastupuje.

„Přichází v pozici zkušeného hráče, který vedle fotbalových kvalit nabízí také vysokou morálku a vůdcovské schopnosti. Je prověřen starty v kvalitních ligových soutěžích, evropských pohárech i reprezentačních akcích, zároveň má však obrovskou chuť do fotbalu a motivaci stát se opět základním kamenem týmu. V Mladé Boleslavi se opět potká s trenérem Karlem Jarolímem, což hrálo v jeho rozhodování důležitou roli. Navíc Mladá Boleslav po poslední sezoně přebudovává kádr, který bude mít jednoznačně ambici vrátit klub do české špičky," dodává Kolář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Suchý během tréninku fotbalové reprezentace před zápasem s Brazilií.

Suchý se vrací do české ligy po necelých 12 letech. Po podzimu sezony 2009/10 odešel ze Slavie Praha do Spartaku Moskva, poté působil v Basileji a od předloňského léta v bundesligovém Augsburgu.

V Mladé Boleslavi obnoví Suchý spolupráci s trenérem Karlem Jarolímem, pod nímž získal dva ligové tituly ve Slavii a společně působili i v reprezentaci. Zkušený stoper v ní nastoupil v A-týmu ke 44 zápasům, v nichž jednou skóroval. Naposledy za český celek hrál předloni v září. V domácí lize má na kontě 109 utkání a jeden gól.

Reklama

Související témata: