Hlavní obsah

Čarodějnice se pálit nebudou! Brankář Bohemky podal Spartě pomocnou ruku komickým omylem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klokani sahali na Letné ne po jednom, ale hned po třech bodech. Nakonec se nejžhavější kandidát na zisk ligového titulu doma prosadil. Fotbalisté Sparty prohrávali, na nohy je postavil komický kiks brankáře Romana Valeše. Ve chvíli, kdy ve vlastním vápně naprosto ztratil přehled o hře, věnoval soupeři penaltu. Vedla k obratu skóre na konečných 2:1... Letenští teď vedou tabulku o osm bodů a čekají na večerní výsledek Slavie, jestli jim případnou ztrátou s Plzní již nepotvrdí mistrovský titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Roman Valeš se postaral o kuriózní moment.

Článek
Fotogalerie

Exsparťan Jánoš krásnou trefou sparťany uzemnil. Prohrávali a těžko si vytvářeli šance.

V 65. minutě však došlo ke komické a pro Klokany opravdu nešťastné situaci.

Brankář Valeš držel míč v rukou a za ním se zvedl Kuchta, který zůstal po jednom ze soubojů ležet ve vápně. Gólman si pak balon vykulil před sebe, aby se připravil k výkopu. Míč byl ovšem stále ve hře... Kuchta mu ho sebral, Valeš ho zezadu zfauloval a doslova tak daroval pokutový kop domácím.

„Kuchta se dožadoval odpískání penalty, já to tak neviděl, nechal jsem pokračovat ve hře. Brankář položil míč na zem, Kuchta se zvedl, zahrál ho jako první, brankář ho podrazil, takže za mě jednoznačný pokutový kop a žlutá za zmaření zjevné brankové možnosti," líčí rozhodčí Ladislav Szikszay pro O2 TV Sport. Verdikt potvrdil u videa Pavel Orel.

„Pokud jde o kuriózní situaci před penaltou, takovou jsem asi nikdy nezažil, ale stane se. Zápas to nerozhodlo, ještě byl čas. Nevím, jestli to třeba nebyl ofsajd, nikdo nám tady nic neukáže," kroutí hlavou trenér Jaroslav Veselý.

Z opakovaných záznamů se zdálo, že ani Kuchta zpočátku netušil, že má cenu o míč ještě zabojovat. Pomohl mu až křik Valešových spoluhráčů, kteří chtěli svého gólmana zalarmovat.

Sparta jako loňská Plzeň. Příspěvek v pořadu Přímák s Petrem MikolandouVideo: Sport.cz

„Zvedal jsem se ze země, kluci mě povzbuzovali, ať hraju. Brankář mě podrazil, Láďa penaltu proměnil," líčí Jan Kuchta. „Jak jsem se válel na zemi, neviděl jsem za sebe, ale Láďa na mě kouká a řve, ať hraju. Zvedl jsem se a chtěl zakončit, přišel faul a penalta," doplňuje.

„S Valešem jsem ještě nemluvil, je to zbytečné. Sám ví, co udělal. Opakovaný záznam jsem neviděl. Jestli byl třeba ofsajd. Chyba se stane, nezatratili jsme jiné hráče, takže ani jeho. Kuchtič je chytrý, udělal to mazaně. Je třeba si to vyhodnotit. Triviální chyba i na nižší úrovni, než je první liga. Ale Valeš má i dobré momenty, nebudu na něj ukazovat prstem," líčí kouč Veselý.

„Jde o signalizaci, nevím, jestli dal sudí pokyn rukou. Otočil jsem se, chystali jsme střídání, takže nevím, ale je tady VAR. Nebudu hledat spiklenecké teorie, naše hloupost. Už jsem něco podobného nedávno někde viděl. Asi ve francouzské lize, myslím, že nedávno i u nás," přemítá trenér Bohemky.

Valeše však podrží. „Trpká chyba, bolí nás to. Nedojde však k žádnému pálení čarodějnic, nemá smysl ho ukřižovat," slibuje Veselý brankáři.

Krejčí pak hlavou nahrál na gól Kuchtovi, takže favorit očekávanou výhru přece jen vydřel.

Klokani mají prostě smůlu, jsou také světoví. Koncem dubna rezonovalo zmíněné video z francouzské ligy. Brankář Mvogo z Lorientu si hodil míč před sebe a nedošlo mu, že vedle něj kráčející Mbappé číhá na kořist. Slavný kanonýr Paris Saint-Germain bleskově zareagoval a snadno poslal balon do opuštěné branky. Scénka se teď reprízovala na Letné v pražském obsazení...

Reklama