Hlavní obsah

Zlín - Slovácko 1:0Cedidla trefil v derby výhru, Svědíkův tým na jaře ještě nebodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
82. Cedidla 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína ve 22. kole první ligy porazili Slovácko 1:0. Regionální derby rozhodl v 82. minutě obránce Martin Cedidla. Ševci zvítězili podruhé za sebou, doma v lize v posledních šesti zápasech neprohráli a poskočili na 10. místo tabulky. Slovácko, které dohrávalo bez vyloučeného Michala Tomiče, na jaře ve dvou duelech nejvyšší soutěže nebodovalo a nedalo gól. Má však k dobru odložené utkání s Pardubicemi. V tabulce je celek z Uherského Hradiště pátý.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Cheick Oumar Conde ze Zlína, Václav Procházka ze Zlína, Vlastimil Daníček ze Slovácka a Lukáš Vraštil ze Zlína.

Článek

Domácí kouč Jelínek, který je kvůli chybějící licenci oficiálně veden jako asistent, nechal v úvodu pouze na lavičce novou posilu Adama Hlouška. Třiatřicetiletý bývalý český reprezentant se na hřiště dostal až v 71. minutě.

Slovácku chyběl kvůli karetnímu trestu veterán Petržela, do základní sestavy se naopak vrátili ofenzivní krajní obránci Reinberk s Kalabiškou a na hře směrem dopředu to bylo znát. Hosté lépe kombinovali, ale do střeleckých příležitostí se přes obranu Ševců moc nedostávali.

Slovácko navíc mělo i smůlu. Po osmi minutách se zranil Kohút a po půlhodině i gólman Nguyen, kterého nahradil Fryšták. I přes převahu hostů byli v úvodu nebezpečnější Zlínští. Ve čtvrté minutě tvrdě vypálil Conde, ve 14. minutě se za obranu prodral Fantiš, ovšem i jeho střelu zlikvidoval pozorný Nguyen.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Ondřej Šašinka ze Slovácka, Cheick Oumar Conde ze Zlína a Václav Jurečka ze Slovácka.

V úvodu druhé půle reklamovali domácí ruku Daníčka v pokutovém území, ale ani po konzultaci s videorozhodčím hlavní sudí Berka penaltu nenařídil. V 57. minutě sice překonal Tkáč hostujícího Fryštáka, který vyběhl daleko za šestnáctku, ale míč skončil vedle.

I v dalším průběhu se útočné akce střídaly na obou stranách, nebezpečnější byl ale překvapivě Zlín. V 70. minutě Fantiš vyslal do sóla střídajícího Vukadinoviče, jehož bravurně vychytal Fryšták, vzápětí neuspěl ani Tkáč.

Rozhodnutí přišlo v 82. minutě, kdy přetažený centr z téměř nulového úhlu hlavičkoval Cedidla a míč propadl za Fryštáka. Dvacetiletý zadák dal svůj třetí gól v ligové kariéře. Hosty pak oslabil zbytečným vyloučením střídající Tomič, Ševci tak už výhru udrželi a regionálnímu soupeři oplatili podzimní porážku 0:3.

Fotbalová liga - 22. kolo:
Fastav Zlín - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 82. Cedidla. Rozhodčí: Berka - Kotík, Vyhnanovský - Proske (video). ŽK: Janetzký, Vraštil (oba Zlín). ČK: 86. Tomič (Slovácko). Diváci: 3421 (omezený počet).
Zlín: Rakovan - Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov - Conde - Dramé (71. Hloušek), Hrubý (90.+3 Kolář), Tkáč, Janetzký (63. Vukadinovič) - Fantiš (71. Jawo). Trenér: Kalivoda.
Slovácko: Nguyen (34. Fryšták) - Reinberk, Kadlec, Daníček, Kalabiška - Havlík, Ljovin (78. Hofmann) - Kohút (10. Šašinka, 78. Cicilia), Sadílek, Holzer (78. Tomič) - Jurečka. Trenér: Svědík.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články