Hlavní obsah

Čekám na takový moment čtyři roky, líčí Krejčí dlouhou oslavu. Prozradil, proč juchal v Čelůstkově dresu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatrnulo mu, když byl hned po dvaceti minutách napomínán. Ladislav Krejčí mladší vyfasoval ve svém devátém derby celkem už sedmou žlutou kartu. Zápas však dohrál a v čase 90.+7 proměněnou penaltou rozhodl o výhře 3:2, která letenské fotbalisty výrazně přibližuje k ligovému titulu. „Cítíme se všichni skvěle. Velký úspěch, su hrdý na celý tým. Bojujeme setrvačně až do poslední minuty, ať je vývoj jakýkoliv. Fakt super, pokračujeme dál,“ chrlí kapitán Sparty svou brněnštinou.

Penalta? My valíme do poslední minuty, soupeři z toho dělají chyby. Každý, ať si to vnímá, jak chce, říká Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Vítězný gól slavil tak dlouho, že si říkal o druhou žlutou kartu. V euforii však na to ani nepomyslel. „Čekám na takový moment čtyři roky, půjdu do toho naplno. Jsem plný emocí. Myslel jsem, že po mém gólu zbývá minuta do konce. Rozhodčí ale ukázal ještě tři, tak jsem si řekl ty jo..." líčí Ladislav Krejčí mladší.

Vstřelil jste již dvanáctý gól v ligové sezoně. Penalta v nastavení derby pro vás musela být nejtěžší, byl jste hodně nervózní?

S odstupem musím říct, že určitě ano. Penalty jsou však důležité v každém momentu. Jsem rád, že takhle dokážu pomoct týmu, že si šance vytvoříme a pak se nám to vrací.

Běžel jste hned za fanoušky...

Děkujeme jim moc za jejich podporu, snad to tak bude jen pokračovat.

Další dobrá zpráva pro Spartu. Kuchta zůstává! Je to garance mnoha gólů, těší trenéraVideo: Sport.cz

Nebyl však vaše emotivní oslava až moc dlouhá?

Je mi to úplně jedno. Pro takové okamžiky žiju, trénuju. Omlouvám se, jestli mé slavení někomu ublížilo. Je to na nich. Sním o tom celý život.

O mistrovském titulu, který už je při pětibodovém náskoku na Slavii velmi blízko. Dala se důležitost derby z hlavy vymazat?

Všichni si ji uvědomovali. Ať je tlak jakýkoliv, musíme ho zvládat, což jsme dokázali. Drželi jsme se herního plánu, táhli za jeden provaz. Nejdůležitější bylo vyhrát.

Proto jste byli tak moc opatrní?

Jsem hrdý na tým. Celý týden jsme se chystali, že šance přijdou, i když nebudeme na míči. Víme, čím nás slávisti trestali v nedávných dvou derby, balony za obranu.

Bohužel jsme první inkasovali, a to byl ten problém, ví Ivan Schranz. Penalta? PřísnáVideo: Sport.cz

Druhý gól vstřelil stoper Asger Sörensen. V sestavě s ním je Sparta úplně jiná než bez něj, souhlasíte?

Klobouk dolů před ním! Je všestranný, jde z něj klid a síla.

Po zápase jste slavil v dresu Ondřeje Čelůstky. Kvůli zranění hrál ligu naposledy loni v únoru, ale v kabině je stále hodně důležitý, že?

Den před zápasem jsme se dozvěděli, že jde Čelda na lavici. Hned jsem si s ním domluvil, že budu chtít jeho dres. Chci před ním smeknout. Každý den chodil do tréninkového centra pozitivní, i když nehrál tak strašně dlouho. Pořád žil s námi. Dokážu to ocenit, protože na podzim jsem taky skoro nehrál. Ukazuje to na velikost jeho charakteru. Jsem rád, že jsme mu to mohli vrátit takhle. A hlavně doufám, že už bude zdravý...

Reklama