Hlavní obsah

Čermák připravil Brňany v závěru o výhru. Jen jsem nastavil nohu, usmíval se záložník Dynama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V záchranářské bitvě mužstev z chvostu ligové tabulky neudrželi brněnští fotbalisté ve středečním duelu s Českými Budějovicemi jednobrankové vedení. Na přílišnou pasivitu doplatili ve třetí minutě nastavení, těžký direkt jim technickou střelou zasadil Marcel Čermák.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Budějovický Marcel Čermák se raduje z vyrovnávacího gólu v prodloužení. Vlevo Martin Králik, vpravo Michal Škoda z Českých Budějovic.

Článek

„V zápase šlo o moc, a tak jsem strašně rád, že se nám na poslední chvíli povedlo vyrovnat. Získali jsme zlatý bod," zářil čtyřiadvacetiletý záložník po remíze 1:1. „V hektickém závěru byla v brněnské šestnáctce obrovská trma vrma. Hráli jsme už vabank. Křikl jsem si na Lukáše Havla, aby mně míč sklepl. Zkusil jsem jen nastavit nohu. Nejdřív jsem se obával, že balon poletí nad břevno, ale nakonec skončil v síti. Jsem šťastný, že to tam spadlo," líčil Čermák nadšeně.

Kouč Dynama Tomáš Zápotočný ocenil na svém mužstvu charakter a vůli. „Hráči nic nezabalili a byli za to odměněni. Netuším, zda je plichta spravedlivá. Pro nás hlavně šťastná, pro Zbrojovku naopak hodně krutá. Jsem ale moc rád, že jsme bodem potvrdili předchozí domácí triumf nad Jabloncem. Zvlášť když jsme vedoucí gól soupeři svojí laxností doslova darovali," tvrdil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Lukáš Čmelík z Českých Budějovic drží za dres Musa Alliho z Brna, následně dostal žlutou kartu.

Měl radost, že jeho mužstvo nedovolilo skórovat nejlepšímu ligovému kanonýrovi Jakubu Řezníčkovi. „Znám ho dobře ze společného působení v Příbrami. Vím, jak je v koncovce silný. Kladl jsem na srdce zejména našemu mladíkovi Čoudkovi, aby byl na něm neustále nalepený. V první půli jsme Řezňu pustili do jedné šance, s níž si poradil brankář Janáček. K ničemu dalšímu se nedostal," těšilo Zápotočného.

V brněnské kabině zavládlo po závěrečném hvizdu obrovské rozčarování. „Chyběli nám hned čtyři stopeři. Šural, Endl a Štěrba jsou na marodce a Hlavica měl čtyři žluté karty. Museli jsme tudíž nastoupit v hodně improvizované sestavě s obvyklým defenzivním záložníkem Součkem ve středu obrany a křídelníkem Nečasem na jejím pravém kraji. Přesto jsme po kritice podali podstatně lepší výkon než o víkendu v Liberci," mínil trenér Martin Hašek.

Podle něj odevzdali jeho fotbalisté na hřišti maximum. „Hráli s obrovským nasazením. Ve druhé půli jsme mohli Budějovické minimálně třikrát dorazit z brejků druhým gólem. V úplném závěru se nám ale bohužel nepodařilo dostat míč z velkého vápna a byli jsme potrestaní. Jsme hodně zklamaní, ale pořád je to aspoň bod, nikoli porážka," snažil se najít na zápase nějaké pozitivum.

Nerozhodným výsledkem si však Zbrojovka notně zkomplikovala situaci před posledním kolem základní části nejvyšší soutěže a následnou nadstavbou. Už má jistotu, že se jí bude týkat skupina o záchranu. „Ve hře je ještě osmnáct bodů a každý umí počítat. Jedenácté až třinácté místo bude znamenat udržení, čtrnácté a patnácté účast v baráži. Na jeden tým pak zůstane Černý Petr v podobě přímého sestupu. Toho samozřejmě nikdo nechce," přemítal Hašek.

Reklama